onsdag 14 april 2010

VM-flytt och andra boulenyheter

Under rubriken Boule i media kan man på Svensk Boule hitta en del godbitar.

Tidigare har man till exempel kunnat läsa om hur boxaren Armand Krajnc ska kunna bli mästare också i boule.
Nu kan man bland annat kolla in allsvenska fotbollsspelare i boulehallen och läsa om elitbasketspelare med boulefärdigheter.
Vår egen elitspelare Albin Plantin lämnar goda bouleråd i tidningen Fokus.

I vårt eget nyhetsbrev (teckna prenumeration via hemsidan om du inte redan har en) finns den här veckan information om att årets VM (öppen klass) flyttat tre veckor framåt i tiden. Det beskedet lämnade FIPJP igår. Anledningen ska vara att tyfonrisken är mindre 30/9-3/10 (då VM enligt den nya informationen från internationella förbundet kommer att spelas) än vid de tidigare annonserade datumen.

En treveckorsflytt gör också finalen i det svenska landslagskvalet (V55). Detta för att undvika krocken med veteranlandslagets uppdrag i Frankrike. Senast den 26 april ska anmälan vara gjord - inbjudan finns nu på hemsidan.

Lika bråttom är det inte att anmäla sig till årets SM i Falun. Men anmälan har öppnat och man kan se inbjudan på Faluns SM-sajt.

Valberedningen har ändrat sitt förslag till ny förbundsstyrelse eftersom en kandidat tvingats lämna återbud på grund av sjukdom.
I helgen som kommer hålls Bouleting och förbundsmöte, då man bland annat kommer att välja styrelse för det kommande året.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Flyttade man inte seriespelet just för att det skulle krocka med VM?
Har jag rätt i det, så kan man fråga sig om man nu flyttar tillbaka seriespelet till ursprungshelgen?

Tårsten.

Lasse Franck sa...

Det torde inte bli aktuellt med en flytt tillbaka igen med tanke på att det flyttade VM inte krockar med nuvarande datum och på att såväl arrangörer som spelare är informerade om den aktuella tidpunkten.