lördag 17 april 2010

Bouleting - Ungdomsarbete

Bouletinget inleddes med att Markus Viktorsson, som tillsammans med Lelle Wahlberg ingår i det som kallas UNK+ (den utökade ungdomskommittén), presenterade med bistånd av ungdomskommitténs Ingela Eriksson (i UNK ingår också Rasmus Kling) arbetet med projektet Nu vänder vi trenden.

Det rent konkreta målet för i år är att antalet licensierade juniorer ska vara fler år 2010 än i fjol. Knappt 30 licenser behövs för att det ska bli verklighet.

Tre av förbundets åtta distrikt är redan igång med arbetet och ytterligare två står på tur, berättade Markus. Också med Stockholms Bouleförbunde har projektet fört diskussioner - Hallands och Göteborgs BF är de enda som inte alls haft någon kontakt med Nu vänder vi trenden sedan ungdomsledarseminariet i Stockholm förra året.
- Varje gång vi har ett möte med distrikten är målet att vi inte ska åka därifrån utan att ha en plan för att gå vidare. Det ska finnas ett nästa steg som ska genomföras, sade Markus.

Ett uppföljande seminarium kommer att äga rum i anslutning till STHLM Boule Festival, där Michel van Campenhout kommer att vara en av talarna.

Både Markus och Ingela tryckte på vikten av att öka antalet ledare - inte bara ungdomar.
- Jobbet vi gör nu är oerhört viktigt - det är nu vi lägger grunden. Sedan kan vi börja marknadsföringen. Tidigare samarbeten med skolor och sådant har medfört att mängder av ungdomar har provat på boule - och tyckt att det varit kul. Men vad har resultatet blivit? Noll. Varför? Därför att det inte har funnits någon plan för hur man ska ta hand om dem med seriösa aktiviteter efteråt. Det är lite som att sätta upp en stor reklamkampanj där man talar om att vi ska öppna en skitbra butik snart - vi vet inte var och inte när - men den kommer, sade Viktorsson.

Meningen är att man nu ska veta både var och när butiken öppnar.
Att butiksinnehavarna ska veta vad den ska vara fylld med och kunderna att den kommer att hålla hög kvalitet.

Inga kommentarer: