onsdag 14 april 2010

Utomhuspremiärer

Under helgen som gick spelades de första utomhustävlingarna på många håll i landet.

Hela 74 lag deltog i V65-klassen av HP Cup. Varbergs Kenneth Johansson och Birgitta Olausson visade sig vara det allra starkaste paret sedan de besegrat Wolf Karsten och Sven-Åke Svensson, Knuff, i finalen.

I den öppna tävlingsklassen - med 26 startande lag - segrade dagen innan Anders Csapó (SKT) och Rickard Nilsson (CPC), vilket Ove Johansson berättar mer om på hemsidan.

Den som kan och vill får gärna lämna kommentarer och berätta mer från andra utomhuspremiärer.

BK Kärnans Bengtsson/Cohen/Patron/Rasmusson/Strand/Ziller segrade i Lucas Minne två dagar i rad - både i V55- och den öppna klassen! Tävlingen samlade 12 respektive sexton sexmannalag.

I Sydträffens öppna dubbel (17 lag) blev det en ren Coccinellefinal där Kerstin Hjelm och Elisabet Larsson slog Joachim Andersson och Jessica Johansson.
Den öppna trippeln vanns av Krüger/Johansson/Svensson, Åstorp.

I Stockholm avgjordes DM i skytte, som bara lockade åtta spelare i den öppna klassen och fyra i damklassen. Albin Plantin tog hem titeln i öppna klassen och kvalificerade sig tillsammans med Vincent Söderberg, Nynäshamn, till SM. Plantin sköt hem 37 poäng som bäst.
Pia Terestchenko vann damklassen, sköt 29 poäng och tar sig tillsammans med Bouleros Helene Blomqvist till SM-skyttet.

Plantin vann dagen efter Eskilstunatävlingen April April tillsammans med Jesper Skult. I V55-klassen segrade landslagsveteranerna Landell och Nordenstein, Fagersjö.

3 kommentarer:

Ante sa...

Fel om Lucas.Det var en Regional 6-manna-tävling.Öppen ena dagen,vett näxta.Namnen i inlägget ingick alltså i ett å samma lag och var mycket riktigt ett rent Kärnan-lag...och man lirade Singel/Dubbel/trippel och 16 lag i vardera tävling inebar rätt mycket spel i hallen.Monrad och 6 fighter för vardera lag + final för dom som gick dit.Vi vann båda dagarna.
Oavsett att vi vann är detta en riktigt kul tävlingsform där man kan hejja å peppa varandra då lagens fighter går på en å samma bana.Bra tillfälle att lira ihop nya med gamla oxå.

Lasse Franck sa...

Ah! Tack för rättelsen! Låter onekligen som ett intressant upplägg.
Och grattis till segern!

Unknown sa...

Jag har i efterhand insett att jag i texten från utomhuspremiären i Halmstad hade fel när det gäller spelare som deltog på Bosölägret. En blunder som jag oförbehållsamt ber om ursäkt för.
Faktakontroll är journalistikens kanske viktigaste ledstjärna, något som man måste lägga ner stor möda på. I det här fallet var det ju dessutom enkelt, jag hade ju uppställningen mitt framför ögonen.
Ove Johansson