onsdag 12 november 2008

Sverige hamnade i getingbo

- Utmanande grupp, sa Anders då lottningen blev klar. Vi kanske hellre hade hamnat i sexan. Det här ska bli kul, lägger han till innan jag skyndar till hotellet och till den enda våning man kan komma in på nätet.

Det blev som framgick av förra inlägget spel i åtta grupper och Sverige hamnade i grp 1 som sjunde lag av sju. Det betyder, om inte alla tecken slår fel, att vi står över första matchen. Här är Sveriges motståndare:

Wales
Mauritius
Spanien
Turkiet
Belgien
Slovakien

Svåraste motståndaren är utan tvekan Belgien. Spanien brukar vara mänskliga i gruppspelet. Mauritius har vi slagit någon gång, men också förlorat ett par gånger emot. Wales och Turkiet ska vi slå lätt. Slovakien inte lika lätt, men fyra gånger av fem iallafall.

På bilden här bredvid syns hela lottningen. Sverige är i grupp 1 och lag A där är alltså Wales som har ett konstigt namn på franska. Att Ile Maurice betyder Mauritius, det vet väl de flesta vid det här laget.

Förutsättníngen är att fyra lag går ur gruppen. De hamnar i varsin pool och varje pool består av en gruppetta, en grupptvåa, en grupptrea och en gruppfyra.

Rickard går ut tidigt som skytt. I själva verket börjar man med grupp 1 och de sex första intar de sex banorna kl 21.30 (här på bloggen försöker jag köra med svensk tid). Rickard går in i andra "skjutlaget".

Den högtidliga öppningen blev lätt kalkonartad. Högtalarna fungerade dåligt. En skrapade så att talen knappt gick att urskilja och den andra var tidvis tyst. Det blev bara fyra tal, eftersom FIPJPs ordförande inte anlänt än. Han lär ska komma i tid till kongressen i morgon, annars lär det knappast bli några förhandlingar alls. Folkloristiska inslag följde på den ganska medryckande senegalesiska nationalsången från en förstärkt militärorkester. Folkloren bestod av intensiva trummor (vad annars) och bensprattlande damer i de senegalesiska färgerna. De tre till lejon utklädda manliga dansarna imponerade stort. Hur kunde de bara dansa i strumplästen på banorna med sitt vassa grus?

53 lag blev slutsiffran vid lottningen. Några av debutanterna är Wales, Litauen, Libanon och Skottland. Men vi saknar Kina, Vietnam och Kambodja. Och var tog Australien och Nya Zeeland vägen? Frågan är om inte Senegal ligger alltför avigt till.

Rovfåglarna trivs här emellertid. Norske Ole såg t o m en grip. Ganska intressant tills vi kom på att grip är norska för gam. Eller kanske intressant ändå?
Hasse Hagberg

5 kommentarer:

Lasse Franck sa...

Tackar för ännu en välskriven rapport!
Och konstaterar att det finns grupper som ser värre ut än ettan.

Men hur är det nu med nätet? Funkar det alltså bara på en våning på hotellet? Ingenstans i anslutning till banorna? Och hur långt är det till hotellvåningen från banorna? Tillräckligt nära för att du ska hinna springa dit mellan matcherna och leverera snabbversionerna av referaten?

Anonym sa...

Jag önskar våra svenska grabbar lycka till.
Jag vill rätta vår käre Hasse Hagberg, som för det mesta brukar ha bra koll på läget.
Litauen är inga debutanter. De var med förra året i Thailand och var då ett något av ett stryklag som "semestrade". Sandaler och shorts. Sverige mötte dem och slog dem lätt. Litauen vann sedan jumbofinalen mot Indien.

Kolla in deras reseskildring här där det även Sverigematchen är med.
http://www.youtube.com/watch?v=OCVqGWrILbc

Ante sa...

Hooops på det.Vi vill ju veta.MOOOOOZA.

Ante sa...

När börjar spelet i morgon?

Mattias Thorell sa...

Bra grupp, de fixar ni!

Hua, de e ju riktigt spännande och följa VM från Sverige. Kallt å jävligt har man, men med Hasses utförliga referat blir man ju snabbt på bättre humör.

Kom igen nu Rickard, 57 poäng? ;)