onsdag 24 mars 2010

Quintais slutar

Philippe Quintais meddelar att han går i "internationell pension" med 12 VM-guld vid 42 års ålder.
Han kommer aldrig mer att bära den franska landslagströjan men ska fortsätta att spela "bara för nöjes skull".
Vad betyder hans reträtt för boulen i stort?
Och hur minns man landslagsspelaren Philippe Quintais?

6 kommentarer:

Joachim Andersson sa...

Quintais reträtt från de internationella tävlingarna tror jag inte kommer märka på sig något nämnvärt. Suchaud och Lacroix finns ju kvar som riktiga SUPER STARS.

Men visst har boulen blivit tråkigare. Superstar stjärnorna Foyot, Choupay, Fazzino, Paso.. Ja, alla är borta. Och dom som finns kvar är just Suchaud och Lacroix. Man ska inte glömma Weibel och Loy iof. :)

Lämnar där emot även dom den internationella Cirkusen blir nog inte boulen så attraktiv längre. Det är stjärnorna man vill se. Och dom börjar ta slut.. :(

Lärarjäveln sa...

Det är väl ett naturligt steg att ta efter en sådan lång och fantastisk karriär? Att han håller yppersta klass i flera år till råder säkert inget tvivel om, men att inte orka och vilja satsa efter franska förbundets elitlinjer är nog en normal reaktion.
Jag har aldrig sett honom spela live, men av de många filmer där han figurerar tar han oerhört stor plats och äger vartena hörn av banan. Någonslags perfekt star quallity-mix av nonchalans och vinnarblick.

Ante sa...

Trevlig kille.Såg,en i Hedebo för ngra år sen.Fighten mot Jonny/Simon/? spexade han å hadde kul med var å en runt å på plan.Coolast var när han gick fram te lillen å drog ett streck mellan lille å klot.Sen gick han te ringen å gjorde en backspinnkalle varefter klotet sakta följde linjen 25 cm te lillen.

Buddha sa...

Håller med om att de är grymt trist farbror Quintais slutar men inte att de bara är Suchoud o Laqrouix kvar med superstjärn status utan vi har en hel drös till på både upp gång o under full framfart..Menar tex Sista 2 årens VM champ LeBourcshaid som är grymt bra o sen även som fransmännen själv sagt sista åren på Mayon när dom fått frågan om vem som är frankrikes bästa just nu Dylan Rocher o sen även Farsan hans som vinner stortävling på stortävling mm..Sen även Pascal Milei o för att inte tala om Stepanihe Robinho mm..Visst alla har inte samma meriter än men spelar boule som vi inte ens kan drömma om än hur fan vi än vrider o vänder på de..Sen har man ju sett massa olika filmer på youtube o annat där de verkar finnas hundratals spelare så kallade namnlösa som inte verkar gjort annat än stått o kastat..Bara en åsikt från en sopa som försöker vinna en match då o då o är nöjd med de lol...

Joachim Andersson sa...

Buddha.. :)
Ja håller med dig.. De finns en del yngre spelare som troligen kommer nå superstar status!

Men som sagt, dom är inte där än..

LeBoursicaud är bra, jätte bra.. Glömde honom faktiskt..

Hävdar ändå, det var bättre förr!
Av alla stjärnor idag finns de inga som Foyot, Fazzino, Choupay mfl längre.. D

Att det finns spelare som spelar bra är en annan sak.. Men med den stjärnstatusen som dessa herrar besitter kommer de nog inte dyka upp så många till..

Tack för mig som haft den fina äran att få stryk av alla dessa stjärnor.. haha ;)

Anonym sa...

Ähh..Budd har rätt.Dom kommer vartefter.Såg denna Dylan på UEM i Tyskland.Det var ungefär då jag bestämde mig för att lägga ner tävlandet och min egen sattsning.Verkade ju närmast fånigt att fortsätta :-):-):-).
Ante