lördag 27 februari 2010

Svenska Cupen Dam I

De inledande dubblarna är färdigspelade i de sex åttondelsfinaler som startade 9.30 i morse.

Lotta Bromér och Sandra Jönsson från Åstorp spelade stabilt och fick utdelning på sina klot - även på de korta skotten - och vann raskt med 13-0. Boulesjevikerna kontrade genom att ta hem den andra dubbeln med 13-5. 1-1 i det mötet.

Det tog heller inte särskilt lång tid för Boulerosällskapet att ta ledningen med 2-0 i matcher (13-0, 13-6) över Lerum.

Ovanligt många av dubbelmatcherna har slutat med 13-0.
Sundsvall åkte överraskande på en Fanny i den inledande omgången mot Klotskallarna men vann den andra dubbeln med 13-7. 1-1.

De på pappret tuffaste mötena blev också de som drog ut på tiden.
Jenny Hamberg och Pia Terestchenko från Boo SK vann visserligen sin dubbel mot Coccinelle - Elisabet Larsson & Carina Jansson - på ett övertygande sätt. I den andra dubbeln tog Coccinelles Jessica Johansson och Kerstin Hjelm ledningen nästan lika raskt. Men Kerstin Hopman och Lotta Kleijn började knapra bort underläget. Sakta men säkert närmade de sig Coccinelles 11 poäng. Längre än till 10 kom de dock aldrig, innan Jessica och Kerstin avgjorde till CPC:s fördel. 1-1 och synnerligen spännande inför den trippelmatch som just startat.

Kärnan fick också med sig en seger med 13-0 från sitt möte med Skatås. Den andra dubbeln där skulle bli den som tog allra längst tid. Camilla Csapó och Mia Wallman, SKT, mötte Linda Bengtsson och Matilda Boström, KÄR, och matchen var jämn. Kanske inte heltigenom välspelad - det verkar överlag vara lite nervöst så här inledningsvis och ett par klot kastas bort i de flesta vändorna - men spännande och heller inte dålig.
Vid ställningen 10-10 missar Skatås ett skott och lämnar Kärnan med fyra klot kvar på hand. Skatås har gott om klot i närheten av lillen och Kärnanspelarna har två decimeter på sig att lägga in tre klot. De lyckas med den bedriften - starkt gjort - och tar därmed ledningen med 2-0 och skaffar sig ett övertag inför fortsättningen. Vinst för Kärnan i trippeln och det är färdigspelat för Skatås.

Resultaten uppdateras här hela dagen.

Inga kommentarer: