fredag 26 februari 2010

Motigt mot Motala

Nej. Jag tänker inte ta tåget via Hallsberg. Inte efter förra helgens försök. Då tog det nästan två timmar att ta sig från spår 6 på Göteborgs centralstation till spår 3, på samma centralstation.

Min relation med SJ är för ögonblicket något frostig.
Men det töar i Götet. Blidare klimat är på väg.

Tyvärr är det redan nu i helgen som Svenska Cupen Dam avgörs. Och tyvärr går vägen dit över just Hallsberg. Strax utanför Hallsberg hoppade en vän av ett X2000 någon gång strax efter 4.00 i söndags. Någon hade ryckt i nödbromsen (inte för att bromsa tåget - det hade inte rört sig på ett halvt dygn) och att till fots pulsa genom meterdjup snö kändes som ett bättre alternativ än att stanna ombord. Han tog tåget före mitt - avgångstid från Göteborg: 12.42.

Dessbättre finns andra som kommer att bevaka Svenska Cupen Dam och finalspelet.
Med andra ord finns det ändå anledning att titta in här under helgen. Liksom på Svensk Boule - där det nu finns läsning inför finalspelet - och resultattavlan där.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jennys liv tillbringas ung 80% med mobilen mot örat :-).Härligt med Albin å Jocke där.Kärnan har Henri Patron som bas.Zitkul när såna här killar ställer upp för/med tjejerna.Ska själv dit å glo å hålla fet-tummar för Kärnan...men även BOO.
Ante

Lasse Franck sa...

Mötena Lindome - Pomme de Pin och Oppboga - Lejonkulan startar senare än de andra. Kl 13 eller så snart lediga banor finns om spelarna är på plats.
Klockan 9.30 startar övriga sex åttondelsfinaler.

Lärarjäveln sa...

Jag har ingen aning om hur det går i helgen, jag ska inte tippa, även om mitt hjärta klappar stenhårt för mitt POM.
Jag vill bara berätta en jävligt rolig del i vårt damlag. Margit fyller 68 år i år, har haft licens i ett drygt år och gör sin första damfinal. Hon är taggad som tusan inför det här och tycker det ska bli fantastiskt skoj och ser alltid framåt. POM har ett framtidslag och det med en 68-åring i laget. Coolt!

Hoppas det blir en bra finalhelg. Ska följa det hela med intresse hemifrån datorn!

Mattias Thorell sa...

Blir tufft att tippa damernas finalspel, men sätter en slant på BON. hehe..

POM har fattat galoppen, att låta en 68 åring delta. De flesta verkar glömt tjusningen med boule: alla kan spela boule tillsammans.

Tova, 15 år, är sugen på boule. Hon tycker det är hur kul som helst. Så även Kaisa, Petra och Kerstin som är de övriga i laget och för Anita som är över 70 och var med i kvalet, men nu ligger på stranden i Thailand.

Vi jobbar mycket med gemenskap, att kunna spela boule ihop. Spelar ingen roll om man är 15 eller 68, det hör liksom inte hit.

Vi jobbar mycket med media och vikten av att synas. Och Sofia i klubben är flitig värre, vilket är kanon. Men inför damernas final ringde lokaltidningen och tyckte det var kul att klubben var i final och ville göra ett reportage. Vi fick, tillsammans med Hellner, en stänkare på första sidan och en helsida på sporten.
Givetvis var vi tvugna att fråga hur reporten fått nys om detta, han hade läst det på nätet.
Kul som faan:) Men ålder pratade han aldrig om!

Så, goooo BON, POM, CPC, ÅST, BSJ, VAR, SUN, KLO, LID, OPP, LEJ, SKT, KÄR, BOO, BRO och LER för ni är vinnare allihop, för ni har insett att man kan delta ihop oavsett ålder!!!!

Ante sa...

Sicket skitsnack.Har ni nått att välja på,eller?Vi i Kärnan hadde 3 damer med på över 60.Och?Dom hör hemma i en vettklass...och inget annat.Dom är oerhört medvetna om att om det fanns bättre ungdomar så skulle dom inte plattsa,även om dom nu impade ruggigt mycket på mig med sin boule i helgen.Mattias är ute å cyklar i denna fråga,och fattar nada...as usal :-).VETTKLASS RUUULES.
Ante