fredag 10 oktober 2008

Tävlingsjuryn ändrar spelsystem

Nu river tävlingsjuryn upp beslutet om att spela enligt schweiziskt system.
Precis före invigningen, klockan kvart över två, delades äntligen en skriftlig information om hur tävlingarna skulle gå till ut till samtliga delegationer. Där förklarades det schweiziska systemet ingående.

Efter högljudda protester sammanträder tävlingsjuryn och river upp beslutet. Var det ursprungliga beslutet fattades vet jag i skrivande stund inte - men skulle det ha varit på F.I.P.J.P:s kongress måste tävlingsjuryns beslut vara fullständigt regelvidrigt.

Hur som helst kommer Dam-VM nu istället att spelas med gruppspel. Fyra och fem lag i åtta grupper. Ett lag i varje grupp är seedat - det svenska är ett av dem. (Och skulle varit seedat inför första omgångens lottning också i det schweiziska systemet.)

Jag ska nu försöka ta reda på vilka övriga nationer som spelar i Sveriges grupp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

beslut om spelsystemet togs på förre årets FIPJP kongress i Thailand, där ingen gjorde stor besvär mot systemet. Schweizer systemet är väl inget problem men tidsbestämde matcher är det tycker jag. Dock gick det igenom kongressen förre året. Undrar hur det blir på öppna VM i Senegal....

Rickard Nilsson sa...

Jag är tveksam till vad som är bra för oss...vore kanske kul att testa ett nytt system o se om vi tomtar här bättre chans där =)