måndag 2 november 2009

Veteranprojektet

Förbundsstyrelsen har beslutat att tillsätta en grupp för att arbeta med samverkan mellan bouleförbundet och pensionärsorganisationerna.
Hasse Hagberg fick uppdraget att sammankalla och föreslå gruppens sammansättning.
På distriktskonferensen presenterades den. Den består, utöver Hagberg, av Hilbert Björkdahl, SAN, Bengt Börjesson, BOO, Carina Jansson, QUA, Kenneth Lindvall, VPC och Eddy Persson, HÖK.

Gruppen hade då hunnit med att sammanträda en gång. Dess medlemmar enades om att arbeta för fler medlemmar i förbundet, praktiskt samarbete med andra organisationer och fler anläggningar.
Senast den 1 februari 2010 ska gruppen till FS ha lämnat en plan för förbättrat samarbete med pensionärsorganisationerna, breddad tävlingsverksamhet för veteraner och förbättrad information kring boule som ett bidrag till bättre hälsa.

Eddy ska ta fram statistik angående prispengar och fördelning mellan olika klasser, Carina ska undersöka fördelningen av tävlingar mellan licensierade och olicensierade, Bengt ser närmare på förekomsten av hallar och deras huvudmän, Hilbert ska undersöka hur SBF kan närma sig SPF, Kenneth gör motsvarande arbete gentemot Korpen och Hasse gentemot PRO.

2 kommentarer:

Ante sa...

Me like.Men...fler STORA tävlingar te vetts.Spec på innesäsong.Då kan jag tävla med mina härliga oldies i Wärmdö BS där jag e ordförande och yngst i klubben :-).

Mattias thorell sa...

Kul och höra, och ett viktigt jobb.

I Skövde är kontakten mellan BON och PRO/SPF mycket god. Det ger många nya licenser varje år.

Dessutom arrangeras det spel för nya, yngre då. Som också genererar många licenser.

I vinter startar korpen upp spel i Skaraborg, ska bli spännande att följa:)

Dessutom jobbas det med ungdomar och skolor, också ett viktigt jobb som kanske SBF borde lägga massa tid på;)