måndag 30 november 2009

Quintais & co vann Europacupen

Det blev en helfransk final i årets upplaga av Europacupen. DUC Nice segrade på hemmaplan över Marais Montluçon. Och mötet mellan boulelegendarerna Quintais och Fazzino slutade därmed till Quintais fördel.

När Europacupens finalspel startade i fredags fanns fyra klubblag kvar. De båda franska samt P.U.K. Haarlem från Holland och italienska Bocciofila Valle Maira. DUC Nice vann två raka matcher - mot Haarlem och Montluçon - och var på lördagen klara för söndagens final. Haarlem förlorade sina båda första och skiljematchen spelades på söndag morgon mellan Fazzinos Montluçon och italienarna.

DUC Nice vann de båda första tripplarna i eftermiddagens final. Suchaud, Lacroix och Saunier lät inte motståndarna Dasnias, Demuth och Jaunet få med sig en enda poäng från mötet. Matchen mellan Quintais, Lakhal, Milei och Fazzino, Winterstein, Olmos blev betydligt jämnare. Nice vann till slut med 13-11.

I de därpå följande dubblarna knappade Fazzino och hans medspelare in genom att vinna två av tre matcher. Fazzino och Winterstein slog Lacroix och Lakhal med 13-6. Quintais och Cortes fick erkänna sig besegrade av Demuth och Dasnias med minsta möjliga marginal, 12-13. I den sista dubbeln vann hemmaklubbens Saunier och Suchaud över Jaunet och Olmos.

Nice hade alltså ledningen med 3-2 inför de båda avgörande tripplarna och behövde bara vinna en av dem för att ta hem hela cupsegern. Så när Quintais, Suchaud och Lacroix hade besegrat Winterstein, Demuth och Dasnias med 13-3 avbröts den sista matchen och Nices segersiffror skrevs till 4-2 - desamma som när de båda lagen möttes dagen innan.

Inga kommentarer: