torsdag 12 november 2009

På plats i Suphanburi

Landslagstruppen anlände idag till VM-staden Suphanburi, efter sex dagars vistelse i huvudstaden Bangkok, och har inspekterat den stiliga arena där mästerskapen kommer att hållas.
Spelarna har acklimatiserat sig någorlunda till värmen och den thailändska tideräkningen. Men här är riktigt varmt - 33 grader nu på kvällen. Inga större missöden har än så länge inträffat – Jessica Johansson har en bandagerad fot efter att ha gjort en mindre lyckad landstigning från en flodbåt, men gasbindan ska betraktas som en säkerhetsåtgärd snarare än någonting nödvändigt.

Johansson höll dessutom på att ta med sig Lotta Larssons hälsena i manövern – så hennes tur måste betraktas som dubbel. Minst. Den ögontvätt hon genomförde jalapeñosås har inte heller givit henne några bestående men och en av alla vänliga thailändska medborgare räddade henne i luften efter ett annat fotfel – då hon i vågrätt form var på väg mot klinkersplattor och en tämligen säker skada.
Vi hoppas alla att hennes tur står sig när det imorgon blir dags för henne att äntra arenan och fyra av carreauer i den sandpreparerade ringen på arenan.

Arenan är vacker, öppen men takförsedd. Vilket det finns all anledning att vara tacksam för. Det insåg inte minst lagets medlemmar när de promenerade över gatan från arenan och, i ordens rätta bemärkelse, värmde upp sig inför morgondagen på banorna där.
Gruset är finkornigt, med gott om större stenbitar, och ordentligt hårt packat. Kloten rullar en rejäl bit om man inte har ett enormt bett i underskruven.

I afton hålls välkomstmiddagen. Vad som kommer att serveras är oklart. Anne-Marie Carlsson har hittills hållit sig i första hand till kött, Lotta Larsson till kyckling och Emma Köhalmi tiIl de vegetariska alternativen, medan Jessica Johansson blandat nudlar med mer västerländska alternativ. I morgon hålls kongressen, som äger rum samtidigt som kvalificeringsomgången i skytte. Efter lunch och invigningsceremoni får de skyttar som förtjänat den sin andra chans och klockan 18 ska den första omgången i trippelspelat starta. Efter den andra omgången och kvällens middag blir det kvartsfinaler i skyttet.

Jessica Johanssons fina form ska stå sig under en lång dag. Till att börja med.

Inga kommentarer: