söndag 9 augusti 2009

Karlsborg

Boulebanorna i Mölltorp, strax utanför den västgötska metropolen Karlsborg, är inte bara trevliga som banor betraktade - de ligger också fantastiskt vackert, ovanför Kyrksjön. Kyrksjön som såhär i augusti håller en synnerligen behaglig temperatur och blir ens frälsning efter fyra långa matcher i den stekande solen - det är doppet i den som gör att man orkar två matcher till.

Arrangörerna är mycket trevliga och hjälpsamma allesammans. Ändå kan den grinige notera ett par misstag.
Den utlovade skyltningen till banorna såg man inte mycket av - och det var därför inte helt lätt att hitta.
Idén om att det skulle spelas två fulla möten innan den öppna klassen fick äta lunch var dålig redan från början, vilket somliga (läs undertecknad) också försökte tala om. Dessbättre insåg någon det efter ett och ett halvt möte och deklarerade lunchtillstånd då.
Toalettpapper tar slut och trivselnivån på dam- och herrum sjunker under dagen.
Slut tar även allting som finns i kafeterian - hamburgare, toasts, drickor, mjölk, glass.
Den kanske för själva tävlingsarrangemanget viktigaste missen är att banorna är av två olika typer - underlaget skiljer sig rejält mellan den ena raden av banor och den andra - och det verkar man inte ha tagit ordentlig hänsyn när banorna fördelas. Ett lag som aldrig spelat på det ena underlaget kan få möta ett lag som just gått två trippelmatcher på det - och det är inte rättvist.

Men - för tydlighetens skull upprepar jag det - allt annat är alldeles utomorträffligt i Mölltorp och hit kommer man gärna igen.

Den som övernattar i Karlsborg och vill ha någonting att göra om aftonen rekommenderas å det varmaste ett besök på Idas Brygga. Jag kan garantera att både deras lax och deras röding smakar himmelskt.
Dessvärre var inte GrisNils där - och underhöll med sång, musik och berättelser - samtidigt som jag, så honom kan jag inte recensera. Men hans artistnamn talar ju rätt bra för sig självt.

Vilken som helst av alla de bryggor längs Göta Kanal eller Vättern som finns i Karlsborg hade varit en ypperlig plats för en flaska vitt, en baguette och en påse med tilltugg. Om det inte hade varit för Karlsborgs största trevnadshot - de värstingar som irrar runt precis överallt och förstör kvällsfriden för den som vill vara utomhus. De förbaskade myggen.

Bilder från själva seriespelet finns här.

1 kommentar:

Ante sa...

Bra ritat...även om jag själv föredrar räkor te vitt :-).