måndag 24 augusti 2009

Buddha i boulen

Tydligen är boulen buddhistisk till sin natur.
Buddhistiske mästaren Kaisen menar att boule kan tjänstgöra som meditationsövning, har skrivit en bok om boule och undervisar i sporten vid sitt tempel.
Philippe Quintais har varit där, bland andra.
Kanske en plats att skicka svenska landslag till i framtiden?

8 kommentarer:

Ante sa...

Religiöst flummeri e va de e.

Stevenson sa...

Kom igen nu Ante! De fattar du väl att en smula zen har aldrig skadat nån. Andas in andas ut - skjut : D

Ante sa...

Nop.Det där tror jag inte ett smack på :-).Men det beror nog mer på att jag haaatar allt som har att göra med en tro på överhet,drömmeri och andedom att göra.;-).
Fullständigt övertygad om att man blir bätttre på boule (eller va som hellst) och som mäniska av motion å allmän träning...men DEN insikten behöver ingen normalt funtad mäniska läras upp te:-).

Pablo sa...

Det var inte många som förstod vad Stefan Olsson försökte få in i truppen på sin tid. Marklund som är lite mer openminded än vad övriga var förstod budskapet och har säkerligen utvecklats med det. Ligger mkt i likhet med Buddismens.

Kör hårt med den allmänna träningen och motionen Ante, ge dig inte in i den mentala biten ffs....vem vet vad som kan hända då ;) o försök dock inte inbilla mig i alla fall att du inte tror på andar, högre väsen...du måste ha hela garderoben full av tomtar,troll, feer och andra väsen så mkt konstigheter som händer på ditt tangentbord...dessutom skulle det vara omöjligt för bara dig själv att hinna med alla plank och bloggar ;)

Andreas sa...

Har inte läst boken, men jag får intrycket att det ligger i linje med vad Ante brukar tala/skriva sig varm om:
Att se träningen/nötandet som en typ av meditation.

Det jag har för mig att lärarna i skolan försökte förmedla till oss var att buddhismen egentligen inte är en religion i den bemärkelsen att man inte tror på en gud eller ett högre väsen, utan snarare på att ha kontroll över sin kropp och psyke.

Ante sa...

Prexis Andreas...jag föredrar MIN medidation,och fasar för alla stackare som går på den där andra zkiten.Bara tanken att bli som flumm-Pablo skrämmer mig ;-).

Stevenson sa...

Höj blicken Ante! Rörelsemeditation, typ boule har ingen dött av - och tveklöst skulle många spelare bli bättre om de lärde sig att koncentrera sig och maximera sin prestation när det gäller. Meditation är inget mumbojumbo utan bara ett sätt att fokusera på det som är viktigt och rensa ut allt oviktigt som hindrar en från att leverera maximalt utifrån sin personliga toppnivå.

Ante sa...

Nop...jag har min åsikt klar och som vanligt är den rätt stabil.Mumbojumbo (dit detta då hör)e inget för mig ;-).
Men som sagt,de e MIN åsikt och detta är väll om något nått man kan få ha en egen åsikt om eftersom det fr början ÄR en annans åsikt
:-).Blir andra lyckliga av,ett...så är det helt ok.