onsdag 20 maj 2009

Riksidrottsförbundet & SBF

Svensk Boule skriver Hasse Hagberg och berättar om årets RF-stämma, liksom om vilka fördelarna med - och därmed kanske orsakerna till - att vara med i det stora Riksidrottsförbundet kan vara.

Finns det fler fördelar?
Nackdelar?
Vilka väger tyngst?

"Om man sedan ska vara med på RF-stämman är naturligtvis en smaksak. Vi skulle kunna strunta i att utnyttja vår representation där, precis som tre fjärdedelar av alla bouleklubbar i Sverige struntar i att besöka distriktens årsmöten", skriver Hasse Hagberg bland annat.

Borde han och övriga styrelseledamöter ha gjort det? Varför i så fall?

Fattade årets stämma rätt beslut?

2 kommentarer:

Lärarjäveln sa...

RF-stämman är kanske trots allt ett av landets mäktigaste sammankomster. Idrottsrörelsen är och har under lång tid varit den svär som fångar upp och engagerar männsikor från gräsrotsnivåt ända in i riksdagen. Föreningslivet står för ryggraden i Sverige. Den ideella insatsen komer aldrig kunna ersättas av marknadskrafter, det är jag säker på. Visst behöver den ekonomiskt stöd, men i grund och botten lever den på människorna som finner ideella insatser mer meningsfylld än något annat.
Att SBF är mer där är viktigt. Såväl det ekonomiska intresset som den demokratiska principen bär upp engagemanget i Visby. Det är väl investerad tid och peng!
Och Boströms, Hagbergs och Olofssons insats är här viktigt och förtjänar beröm.
Bra jobbat!

Unknown sa...

Jag tycker det är jättebra att vi är med i RF. Helt nödvändigt faktiskt! Förutom slantarna, som ju är trevliga att få, finns det väl en fundamental sportslig betydelse som inte nämnts här?

Tack vare att vi är medlemmar i RF har SBF rätt att kora officiella Svenska Mästare och i vår sport, det tycker jag är viktigt.