fredag 22 maj 2009

Örestad Open Boule Festival

Hur många boulespelare krävs det för en boulefestival?
För en nationell tävling?

Varför spelar inte fler i Örestad?
Därför att tävlingen sitter ihop med ett landslagsläger?
För mycket danskar?
För lite danskar?
Eller beror alltsammans på att det samtidigt är Distriktsmästerskap i dubbel och trippel i Svealand?

12 kommentarer:

Ante sa...

För många tävlingshelger...och att dessa helger har 2 tävlingsdagar som snor deltagare fr varandra.Ehh...har jag påpekat det förut,eller????
Förutom det har ni (SBF å distrikten) rört till detta med DM så man undrar hur ni tänkt.Snart har vi väll ett DM varje helg nånstanns i landet.Smarrt de.
Få vetts i ÖO.Mmm....alla var ju på Öland förra helgen.Vi e trötta :-).
Men va faen...de e ju Auntes komments...DEN z....r vi i va? :-).

Ante igen sa...

Bye the way..."Festivalens egen hemsida"-länk funkar inte.Trisst bara det.

Anonym sa...

Vad förväntar dem sig när de har en propagandadubbel?

lotta.midkiff@gmail.com sa...

Hej. Jag heter Charlotte Midkiff, på semester i Sverige. Jag bor i Kanada var jag flitigt spelar pétanque. Min svenska kommer sig av att jag vuxit upp i Malmö.

Jag vandrade ner till Örestad Open både under fredagen och lördagen och kunde inte så något fel med tävlingen. Stämningen var god, banorna verkade vara i toppskick och arrangemanget fungerade väldigt väl. Att fler inte spelar i klassen 55+ måste bero på att den inte har något berättigande.

Anledningen till att klassen finns står säkert att söka hos dem som omfattas av ålderskategorin. De som är mellan 55 och 60 låter sin röst göras hörd då de är rädda för att möta kompetensen i den öppna klassen. Här får dem storstryk och i klassen 65+ är de överlägsna.

Det enda rimliga är att inrätta en veteranklass från 60+
Konstigt att 55-orna inte vill ställa upp ens i en av dem själva skapad klass på ex. Örestad Open. Ofattbart!

Den enda boten, enligt min mening är att lägga ner den verksamheten och låta dem stå på mognad tills de fyller 60.
Snacka om betonghäckar!!

Unknown sa...

Belakarna är en del, varför förstår jag inte, eftersom vi är väl en del av dom som vill och lägger ner mycket tid och arbete!!
Vi tror på att Malmö behöver en stortävling, en som vill lite eller mycket mer än 10 kronors, eller kortlek som en del kallas.

Fredagens mix, arbetsdag för en del, 25 mixar ok men inte bra.
Är dock bara en smygstart, som troligen är borta till nästa år.

Lördagens veteran tävlingar inte bra men att konkurrera med helgen innan 2 dagars DM eller 3 dagars Ölandstävlingen inte lätt.
Men vi samlar ju ett av de 3-4 starkaste startfälten i år av tävlingarna i Sverige eller ? 50 tripplar i öppen klass och då som ni skriver många danska lag.
Kanske infon om att vi bara har fått beröm av de ca 20 tal spelare jag frågat ut idag, ser nog bra ut för oss som jobbat massor med detta.

Söndagen samlar 48 öppna dubblar och 37 veterandubblar ok igen.
Så nog lever Örestad Open i allra högsta grad, vi har ju dessutom fått en fast plats att vara på med bra lokaliteter och plats för mera i framtiden.
Sven en Nobel vän

Ante sa...

Ja du Charlotte...du är asså på genomresa å vet inte ett smack...varf då komentera???
Förra helgen var det vett55 på Öland...med ofattbara 117 lag 2 dgr i rad.Inte många av dom som sen pallar helgen efter...bl a jag,Sveriges spelkåtaste (inget snuskigt med det...slå upp,ett i ordboken :-)) lirare.
Problemet är alltså att det är FÖR många tävlingar runt omn i Sverige.Dom tar sakta men säkert död på varandra.Har inte ett skit med att göra om jag är 55 eller 20...men som sagt,det vet inte du ett s...t om.Du är ju bara på genomresa va?:-).Ehh...jag är 56 om du undrar.Mozz.
PS:Vore ju festligt å veta hur gammal DU är...eller???.DS.

Mattias Thorell sa...

Att distrikten lägger DM under hela året är klantigt, men SBF har inget med det att göra. Tror att det finns en rekomenderad DM-helg som dock få distrikt följer.

Man måste också respektera varandras tävlingar, tycker jag. Vet inte om Öland eller Örestad var först, men har man ambitioner med sin tävling bör man med omsorg välja helg för att dels respektera andra och även se till sitt eget bästa.

Unknown sa...

Eftersom Örestad Open är Nationell ansöker vi i juni juli varje år först, alltså tror jag.
Däremot kom mayon in och flyttade på Ölands tävlingen.

millan sa...

Hade man lagt mixen med spelstart vis 16-17-tiden, hade även de som var på läger kunnat vara med och spela. Alla är inte lediga en klämdag dessvärre. Med senare start och kanske tidsbegränsade matcher hade man nog kunnat få ett högre deltagande på mixen

Unknown sa...

Det är ju möjligt, var väl lite rädda för sen kväll här.
Nästa år troligen ingen mix, tyvärr.
Vi tar nya tag stärkta va bara positiva vibbar och kommentarer iår.
Om man nu inte räknar med Lasse Frank förstås
Sven en Nobel vän

Lasse Franck sa...

Det var skönt att höra att ni är stärkta och att de vibrationer som nått fram varit positiva till karaktären.

Lite ledsamt att du uppfattade mina som negativa förstås, men det är ju som det är med vibrationer - de både sänds ut och emottages med hjälp av både medvetna och omedvetna impulser och tenderar att påverkas av allt som kommer eller redan finns i deras närhet.

Beklagar som sagt. Och gläder mig.

Daniel sa...

Vi skall helt klart jobba mer på festivalstämmingen tills kommande år, tyvärr har vi inte lika centralt läge som Mayo, men våra banor tillsammans med hallen känns för bra för att överge. Så vi har lite att jobba på nu tills nästa år.

Daniel Örestad Open