fredag 9 januari 2009

Montluçon har största inomhustävlingen

2 hektar boulebanor. Det är hejdlöst stort. Om man betänker att det är inomhus.
512 öppna trippellag är också hejdlöst. Och blir inte mindre imponerande när 128 damtripplar samtidigt spelar på samma plats.
Det innebär att imorgon klockan nio startar 19200 spelare en bouletävling i Parc des Expositions i Montluçon, mitt i Frankrike.

Jag är ledsen, SWIO, men det slår - med ganska god marginal - den svenska tävlingen i kampen om Europas största internationella inomhustävling.

De svenska damerna på plats - Birgitta Massimi, Tove Orrbeck och Anette Söderlund - fick, när de anlände till hallen, kindpussar av såväl Christian Fazzino som Bruno Le Borsicaud.
Den förstnämnde slog den sistnämnde i aftonens uppvisningstävling. Möjligen kan det faktum att Le Borsicaud spelade iförd något slags överrock haft betydelse för resultatet.

De svenska herrarna - Patrick Massimi, Mats Peterson och undertecknad - fick nöja sig med handslag.
Helt okej. Att få uppleva en såhär enorm tävling, där boulens världsstjärnor kryllar omkring varandra, är fullt tillräckligt.

Det ska bli mycket spännande imorgon. Det var kallt som satan i hallen ikväll. Hoppas att det blir något bättre när alla spelare knött sig in. Återkommer efter morgondagens spel.

1 kommentar:

Ante sa...

128 vettlag???I Frankrike???Jag trodde faxtiskt inte äns att den klassen förekom i det landet.Coolt.
Lycka te där nu.Jag e,nte ett duuuugg avund7:k...ehh :-)