måndag 19 januari 2009

Fyrlingen 2009

I helgen spelades Fyrligen i Borås.
Var du där? Varför inte? Vad tyckte du? Om arrangemanget? Spelarinsatserna? Buffén? Livesändningarna? Priserna?

42 kommentarer:

Anonym sa...

Är det bara jag som reagerat på politiseringen av svensk boule? I sin artikel om Fyrlingen skriver hr Hagberg följande:

"Här liksom i de flesta städer med självaktning, går många ut och demonstrerar sin avsky mot det israeliska överfallet på Gaza."

Alla har naturligtvis rätt att ta ställning till förmån den ena eller den andra parten i en konflikt MEN vad har detta att göra med en trevlig bouletävling i Borås?

Ett gult kort alt rött kort är på sinplats...
/Stefan Larsson

Anonym sa...

Massmord är inte en "konflikt"! Rött kort till Israel är på sin plats, ja. Menar du på fullaste allvar att det INTE är ett övervåld som pågår? Det är inte att ta ställning i Palestina-frågan att konstatera att det sker ett sinnessjukt övervåld på helt oskyldiga människor, det är en sanning som även FN har konstaterat.

Har svårt att se något problem med att HH i en artikel, som snarast är ett kåseri, delger vad han tagit del av under dagen. Inte heller kan det ses som en politisering av Svensk Boule. En total bojkott av allt idrottsutövande på (boule)tävlingar med israeliskt deltagande vore däremot det.

Anonym sa...

Min personliga åsikt är inte det minsta intressant i detta sammanhang. Jag anser enbart att det är fel att politisera ett referat fr en idrottstävling. Jag hade naturligtvis även reagerat på om det var någon högerfalangist som hyllat en massaker i det Spanska inbördeskriget...
/mvh Stefan Larsson (ej någon sifferkombination)

Lasse Franck sa...

Jag ser (förstås) inte heller några problem med att Hagberg kommenterar Borås demonstration - i så fall hade jag ju inte låtit honom skriva som han gör på hemsidan.

Möjligen beror det delvis på att jag håller med honom om hans åsikt.
Men det gör också alla andra jag talat med de senaste veckorna. Jag har inte diskuterat hemskheterna i Mellanöstern med någon enda människa som inte tycker att Israel har gått väldigt långt över gränsen - och jag har diskuterat saken med väldigt många.

Kanske beror det också på att jag anser att man inom ramen för en rapport ifrån ett bouleevenemang också mycket väl kan lämna en rapport från själva resan. Kring sådant som inte alls har med sporten i sig att göra. Om någon åker till ett VM som spelas i Thailand, Senegal, Turkiet, Kina eller Israel för att rapportera hem skulle jag till och med bli mycket besviken om jag inte fick någon information om platsen där vederbörande vistas.
Och jag ser ingen anledning till att förmånen att lämna subjektiva rapporter från en plats ska gälla uteslutande vid utlandsresor.

Det skulle också kunna bero på att jag tycker att resonemang av typen "idrott och politik hör inte ihop" är befängda. Men här är jag ju inte alls överens med t ex riksidrottsförbundets ordförande, och en massa andra människor. Men som jag ser det är all idrott politik. Det faktum att Israel ingår i den europeiska idrottsgemenskapen - trots att landet inte ligger i Europa - har i högsta grad politiska orsaker. I de asiatiska mästerskapen är landet inte välkommet att delta. Av politiska skäl. Av samma skäl har Europa omfamnat de uteslutna stackarna.
Dessutom är stora delar av den svenska idrottsrörelsen finansierad genom skatteintäkter och därmed beroende av politiska beslut för sin överlevnad. Således skulle man också kunna argumentera för att varje skattebetalare borde ha ett visst litet demokratiskt inflytande över hur pengarna används - och i vilka internationella sammanhang Sverige bör finnas med. Och inte.

Lasse Franck
Redaktör

Anonym sa...

OK Lasse - jag förstår vad du menar! MEN vem ska dra och var ska man dra gränserna för vad som är politiskt korrekt (i detta fallet är det ju du som gör det?

NATURLIGTVIS tycker jag personligen (fr mitt skyddade elfenbenstorn här i det råkalla Sverige) att det är fördjävligt att vanliga människor ska behöva lida för vad politiker/militärer/religiösa ledare anser är rätt och fel men det uttrycker jag i de forum som lämpliga för detta.

Personligen skulle jag aldrig hylla Hamas eller något liknande i ett idrottsreferat/artikel. Men jag är väl en gammalmodig skribent - inte så bloggig av mig...

/mvh Stefan

Ante sa...

Jag lägger mig i.
Så här ligger det till.Hamaz OCH Israel är lika mycket skyldiga till vad som där sker NU.Hamaz lär ju ha startat raketeriet mot civila mål men DET har vi inga bevis för vad jag vet.Orsaken till det hela kan man diskutera,men jag sätter en peng på att det ligger nått religöst skit bakom detta,som så mycket annat.
Men HÄR har ingen redaktör eller av SBF anställd rätt att ta ställning te nån av dom i tryck,så länge (viktigt att påpeka i samanhanget) som SBF inte tagit nån politsk ställning över huvud taget.Då påkallar ju ni (Frank & HH) att ERAN åsikt är rätt och inget annat.
DÅ har det sen inte ett smack att göra med hur många du,LF,pratat med som håller med dig i din åsikt.
B17:s anonyma (som man då kan bortse ifrån) komentar säger ju oss att vi INTE ska dra upp sånt där här...för då blir det bara jobbigt.
Mors

Ante sa...

Komentarer om tävlingen i sig kan läsas på Orakel-planket.Finns både kritik (möjligen till glädje för vissa) och ros där.

Lasse Franck sa...

Ja, Stefan, det blir jag som drar gränsen i just det här fallet. Eller i slutänden den ansvarige utgivaren. Det ingår i arbetsuppgiften. På andra publikationer är det redaktörerna och de ansvariga utgivarna där som gör det.

Ante, visst har vi "rätt att ta ställning". Vi påstår inte att SBF har någon hållning i frågan. Hasse Hagberg har skrivit under artikeln med sitt namn. Det är hans åsikt som framförs. Och han får framföra den. Precis som du får framföra din här. Eller som jag får göra det i krönikor och kåserier - oavsett om det är min arbetsgivares åsikter. Så länge jag har skrivit under med mitt namn och ingenting annat är det min åsikt som framförs.

Om man aldrig skulle kunna skriva om någonting som inte har med sporten boule att göra på den här sidan skulle vi alltså inte heller inför VM i Thailand skrivit om barnprostitutionen där? Borde vi ha låtit bli att uttrycka vår avsky inför den?

Ante sa...

Jag håller inte med,Lasse.Ni är anställda för att ge en relevant info om det ni inom boule ska skriva om.Jag för min del skriver som privatperson och därmed vad jag vill.Skriver jag FÖR plumt,t.ex att Hitler var nog en bra kille (bara ett ex alltså),så har ni all rätt att ta bort det.
Aftonbladets reportrar har rätt att ta ställning till vissa saker...men DET är oxå uttrykt i deras stadgar.

Thailandhistorien hadde ju en disk om SBF skulle markera eller inte...men där var det väll styrelsen som skulle ta beslutet.Inte en enskild reporter.

Bättre nu att HH för en gångs skull går ut å ber om ursäkt...och håller sig till det han SKA tycka/göra.TakeCare.
SBF har inte den

Lärarjäveln sa...

Konflikten i mellanöstern är en varböld i mänsklighetens medvetande som funnits där i åtminstone hundra år. Historie går naturligtvis tillbaka till den tid då religion blev just religion, när människor som levde tillsammans började ta olika vägar. Rätt och fel i den historiska frågan kan man diskutera hur länge som helst, men utan tvivel är det som händer just nu ett övergrepp mot de mäsnkliga rättigheterna.
Jag reagerade först också på inslaget i artikeln, men kom nog fram till att det fungerade. Att man skriver en sådan sak innebär naturligtvis att många regerar, vilket såklart måste accepteras. Jag tycker definitivt att Stefan har argument nog att ifrågasätta det hela, men jag står nog på den sida där det väljs att ta avstånd i olika former. Som nu skedde på SBF:s hemsida.
Intressantare är väl att man går in och detaljgranskar en tävling av vår sort och lyfter fram mest negativa saker. Jag var såväl förbluffad som glad över att FS hade så mycket folk på plats, men förstår via deras uppträdande och Hasses artikel att det inte låg så mycket positiva värden som man kan hoppas i deras besök. Tävlingen är positvt bemött av den stora massan, lockar såväl bredd som elit, hade en hel del missar under detta premiärår av 2-dagarsupplagan, men man behöver inte gräva så långt för att upptäcka att samma granskning under lupp sällan skett ens av de internationella, nationella och SBF-arrangerade arrangemang. Vi är en regional tävling utan något som helst stöd av förbundet, men ändå så pass uppassade. Kanske tycker jag att SBF och FS borde vara själaglada över en tävling som lockar så stor ppmärksamhet, dock har jag aldrig begärt det. Men att man skriver ned en tävling som lyfter den öpna tävlingsklassen, tycker jag är dåligt.
Men kritik skulle ju skötas inernt har jag hört från FS.
Nu får jag betalt för gammal ost? Jag har gjort mig förtjänt av att få mig denna ehandling? Säkert. Men då är man mer intresserad av allt annat än att lyfta den öppna tävlingsboulen.
Jag borde kanske hålla käft...

Lasse Franck sa...

Sådärja, Herman återvänder till den diskussion tråden var tänkt att handla om - Fyrlingen, alltså.
Nöjd? Missnöjd? Varför? Tyck till!

Ante sa...

Håller med.Men gå gärna in på Oraklet å glo.Det mesta om vad folk tyckte står redan där...och är rätt onödigt att upprepa här.
Men ok...
Tävlingen i sig var mycket bra,förutom detta med dom korta matschtiderna.I våra 6 fighter första dagen kom INGET lag över 9 poäng.Kommer nog rättas till te näxta år.
Hoppas oxå att det fortsätter att vara en 2-dagars tävling,men då med 32 alt 40 lag.Skippa buffen som i å f sig var god och sevärd.Tror den påverkade tiderna i fighterna eftersom den ju måste hinnas med.
Sen är jag lite fundersam till 2 olika starttider första dagen.Långväga lag får acceptera att kanse åka ner redan Fredag el tiiidig Lördag.Kanse går att undvika med 32 lag,lite högre anmavg och därmed mer pengar att spela om.Vad vet jag?

Lärarjäveln sa...

Just det, fördelningen av lag vid olka starttider är också något som vi ska se över bättre nästa gång.

Anonym sa...

Vad menar du med FS representanters uppträdande och detaljgranskning? Vi kom till Fyrlingen som alla andra som var där, av fri vilja och betalade själva. Så det var inget uppdrag vi var på. Då tycker jag att vi har samma rättigheter att ställa frågor som alla andra. Förutsättningarna som ni skickade ut på fredagen står det att skiljematch spelas trippel och dubbel. 2 minuter innan spelstart ändras förutsättningarna alltså bara trippel skall spelas. Vi frågade då om vi skulle spela till 13 eller på tid. svaret var då från Mattias nej, jag frågade då om vi inte fick längre tid än 45 minuter!
Och fick till svar nej ni får väl vara lite flexibla på grund av tidsbristen. På söndagen frågade Arne vem som var tävlingsjry, vad är det för konstigt med det? Är det det du kallar detaljgranskning?

/Boström

Ante sa...

Bra Herman.Och mitt förstaval näxta år mellan dom 3 stora SWIO,24:an å 4-ling blir även då 4-lingen.
DET vet jag redan :-).

Lärarjäveln sa...

Japp, det är vad jag kallar detaljgranskning, Robert. Ändrade förutsättningar så länge det är för arrangemangets och spelarnas bästa måste ju vara OK. Det blev inte orättvist på annat sätt än att det blev en dubbelomgång mindre än vad vi lovat. De flesta fick igen detta under söndag morgon då vi spelade en extra slutspelsomgång, så det blev ganska rättvist till slut ändå.
Eller är det ändringen i sig som det var fel på? Bör man inte ändra oavsett om det är av godo? Och kom för guds skull inte och säg att ni "bara frågade", för man märkte tydligt irritationen. Den ende som kom med positiv feedback var Pontus som gav förslag på att spela med fasta ringar i den Websända matchen, vilket jag tyckte var en god idé och fixade direkt.
Vad gäller siuationen med Arnes förfrågan om tävlingsjury så var den såklart mer detaljerad än vad du vill utge den för att vara. Arne kom och frågade om han fick prata med någon ur tävlingsjuryn. När jag sa att jag ingick där ville han ha någon annan. Jag föreslog då domare Askvid, men då ville han prata med en spelare som tillhörde juryn. Han fick då namnen på Jonny Patron och Reino Lindberg, tackade och gick. sedan kom han stormande tillbaka efter 5 minuter och meddelade att en domare inte fick ingå i tävlingsjuryn, något jag missat.
Hasse Hagberg satt på vårt kontor stora delar av dagen, vilket var helt OK, frågade en mängd frågor om tävlingen, om prispengar, om olika situationer som skulle tänkas kunna uppstå, om maten, om livesändningen. Han kritiserade aldrig då avsaknaden av resultat.
Jag har aldrig påstått att ni var där under ett beslutat officiellt uppdrag att bevaka tillställningen, men med tanke på att jag inte diskuterat tävlingen tidigare med er så var det en jäkla skillnad på uppståndelsen runt omkring.
Som sagt, jag har tagit åt mig kring kritiken av tävlingen, det finns så mycket att förbättra. Många av kritikerna är välvilliga och kommer med förslag att förbättra til nästa år, för man vill komma igen. Men till denna skara positiva kritiker kan man inte inräkna er (ännu). Med undantag av Ponus, då!

Mattias Thorell sa...

Att diskutera detta känns ovärt, faktiskt. Vi kommer aldrig få beröm för något vi gör av nuvarande styrelse. Det är helt enkelt kört..
Vi kommer alltid bli granskade till max.
Vi får fortsätta göra tävlingar som vi tror är roliga för elit och bredd.
SBF sätter ju själva ribban, snart är det SWIO som ska bli jävligt kul att spela. Ska även bli kul att följa förbundets hårda och rättvisa bevakning.

Anonym sa...

Jag skulle ha spelat släktfejden den10/1 som krockade med en stor manifestation för palestinas folk. JAG AVSTOD SLÄKTFEJDEN valde demonstrationen.
Någon säger att det var Hamas som bröt vapenvilan. Så var det inte.
Det var Israel som den 4/11 2008 dödade 6 palestiner. Israel är den första krigsmakt i historien som nekar mäniskor i en krigszon att bli flyktingar-ett brott mot folkrätten.
I bland måste man ta tydligt ställning.
Så jag håller helt med Frank. HH,s reportage måste ju ses för vad det är. Iaktagelser från en bouletävling som pågår i en omgivning där även andra händelser pågår.

Lasse Franck sa...

Eftersom vi nu kommit tillbaka till politiken kan jag ju passa på att nämna det faktum att årets EM skulle spelats i Israel, om inte israelerna i sista stund dragit tillbaka sin ansökan då det stod klart att det som från början planerats som ett Dam-EM istället skulle bli ett Herr-EM.
Så viss relevans måste väl politiken ha även för boulesporten?

Fortsätt nu at tycka till om Fyrlingen - oavsett om ni redan gjort det någon annanstans eller inte.

Lasse Franck
Redaktör

Anonym sa...

Sten...du har ju inte fattat nått av detta.Tycka får du,liksom jag och många andra göra både här å där.Men ingen reporter på nått sånt som SBF har rätt att lägga in ett privat ställningstagande om,som i detta fall,ett krig.Du,liksom dom flesta andra,har ingen aning om vem som bryter vad därnere.Du vet bara vad du läser och hör...eller hur?Jag tar inget parti för någon därnere utan tycker väll mer att båda sidor verkar lika korkade.
INGEN här har i boulens sammanhang nån som hellst rätt att som reporter blanda in detta i ett tävlingsref...framförallt inte om det tar ena sidan av dessa idioters parti.Tycker man motsattsen så är man själv bra nära dessa idioters åsikter om hur konflikter ska lösas.Själv tänker jag mest på dom civila i BÅDE Gaza å Israel.
Vi härhemma i trygga Sverige har redan valt folk som ska försöka påverka detta...så JAG vill inte höra en enskild reporter HÄR dryfta sin åsikt i sånna här sammanhang och därmed försöka påverka folk till ens eget tyck.
Tror eg inte HH tänkte sig för,utan mer la in,ett som en intresant grej.Men då är det lätt att efteråt gå ut med det och förklara sig.Eller hur?
Själv lämnar jag nu detta och låter er lösa,t på erat sätt...om ni nu tycker att det är så rätt att i artikel här dra upp sin egen åsikt.

F Ö har nu fler dryftat sina åsikter om det detta eg SKULLE handla om på Oraklet.Nämligen 4-lingen.Mest positivt men även en del kritik.In å samla intryck där i stället...ehh...om tävlingen alltså.Mozz.

Mattias Thorell sa...

Robert, förstår att ni inte gillade att vi ändrade upplägget inför skilje. Det gjorde inte vi heller.
MEN, för att klara av att lösa ett misstag och felbedömning vi gjort löste vi det så. Vi frågade runt bland spelare och tävlingsjury och alla ställde sig positiva till förändringen.
Vad jag sa till er, som Pontus snäste av och antydde en eventuell hämnd på, var just det att man inte alltid kan sitta och räkna och planera, det är i verkligheten det måste funka. Där av vikten att kunna förändra och förbättra och på sikt ha en helt fungerande tävling.
Nu löste vi allt, och de allra flesta lämna Borås med nöjda miner. Nästa år kommer det inte upprepas utan då tar vi till oss all kritik och rättar till våra misstag.
Vet inte om du förstår, men är ganska övertygad om att Lindomespelen har sina brister och att ni kommer ändra på något inför 2009;)

Glömde säga att dagens reportage från Hasse var bra skrivet, underhållande och ärligt.

Politik går jag inte in på!

Anonym sa...

Hej!

C4 Boulesällskap från Kristianstad var med på sin första tävling och vi tyckte iallafall att allt var trivsamt och bra upplagt. Våra resultat var vi också nöjda med...Om jag förstått det rätt så ska vi kunna vinna över alla lag, då slipper vi hitta ursäkter för varför det inte gick vår väg...Sen tillhör det väl faktiskt livet självt att teori och praktik inte blir detsamma...Det är nog det som gör det både kul och spännande att leva och få deltaga. Vi kommer garanterat nästa år. Tack till alla som lagt ner massor med tid och engagemang för denna tävling..

Anonym sa...

Okej, Herman och Mattias Jag ber om ursäkt för att jag under pågående match var lite kort mot er. Jag vill dock betona bakgrunden.

I detta läge var jag en boulespelare som precis insett att min lunch jag betalat för genom anmälningsavgiften inte skulle kunna utnyttjas. Då jag frågade när vi skulle hinna äta lunchen i det stressade schemat fick jag till svar att vi hade 20 minuter på oss. Detta i ett läge när dörren knappt gick att stänga till serveringen pga. en matkön som i princip stod stilla. Detta påtalade jag men fick inget gehör. Efter en stund tinade ni dock upp och vi fick beskedet att vi kunde äta bara vi startade omgående efter att vi ätit upp. Jag har allt för många dåliga erfarenheter av att slänga i mig mat precis innan spelstart. Så vi gjorde bedömningen att det var bättre att spela utan att äta men vi blev lätt irriterade. Tilläggas bör att i detta läge trodde vi fortfarande att mötet skulle avgöras genom en trippel och två dubblar. Men detta har Boström redan kommenterat.

Till nästa sak, ni anser er överkörda pga. att SBF sanktionerat SWIO.

Men vad är problemet? Det tycks ju finnas deltagare till båda tävlingarna ni kan knappast ha förlorat några deltagare till SWIO ni hade ju max kunnat ta emot 10 lag till, vilket måste anses marginellt i sammanhanget. Dessutom konkurrerar ni i tiden mer med 24-timmars som har 80 lag!!!

Saker och ting beror på vilket perspektiv man väljer att se saker på. Lämna erat trångsynta perspektiv och se det från det bouleälskande perspektivet istället!

Låt säga att SBF gått på er linje och nekat SWIO sanktion. Vad hade en bouleälskare vunnit på det? En sak är säker bouleälskaren hade förlorat en tävling med 110 lag varav 40 kommer från utlandet från 14 olika nationer något vi aldrig sett på svensk mark förut och nog inte på så många andra platser i värden (om vi bortser från mästerskapen) heller när det gäller boule!!! Detta kallar säkert bouleälskaren internationell tävling. Skulle SWIO bara haft regional status? Det måste nog ses som ”hönan och ägget” vad kommer först, internationell status eller internationella lag?

Mitt råd till Herman och Mattias är fortsätt kämpa på med Fyrlingen och rätta till de onödiga barnsjukdomar som uppenbart fanns i år. Förlorar ni deltagare till nästa år är det knappast SWIO:s eller SBF:s fel utan era egna misstag! Presentera ett bättre upplägg till nästa år, efter årets kritik så kommer jag gärna och äter den lunch jag gick miste om i år.

/Pontus Thuresson

Anonym sa...

Ehh... ursäkta mig en smula. Det jag ifrågasatte i HH:s artikel är om en skribent betald av SBF ska ta politisk ställning i ett referat av en bouletävling (och även fortsätter provocera genom att förstärka textinnehållet med en bild).

Jag utgår från att ALLA (boulespelare eller ej - har stor stor medkänsla för alla civila offer pga militära insatser, självmordsbombare, missiler, flygbombräder osv osv. Och självklart vill vi alla se ett snabb fredlig lösning på ett minst 2000-årigt katastrofalt problem MEN är SBF:s webb/årstidskrift rätt forum för att försöka lösa mellanösternfrågan?

Sedan har väl alla förstått att bröderna Thorell lägger ner oerhört mycket av sin energi och det mesta av sin lediga tid på att se till att vi ska kunna uppleva kanonarrangemang. De är värda allt vårt stöd!

mvh Stefan Larsson

Mattias Thorell sa...

Underbart inlägg, Pontus. Inga bortförklaringar utan du berättar verkligen hur du ser på det. Uppskattar verkligen det!

Maten var ett jätteproblem, och det tar vi verkligen med oss. Och en mängd andra saker.

Gällande SWIO, du får det att låta som att jag är negativ till SWIO. Men så är det inte. Jag älskar tävlingsboule, som spelare, arrangör och åskådare.

Ser inte heller någon konkurenssituation mellan oss, inom Sverige. Men jag tror vi får svårt att konkurera om lag från Europa, tror inte alla utlänska lag som kommer till SWIO hade kunnat tänka sig att besöka Sverige 2ggr på 8 veckor.

Vi pratades ju vid om Fyrlingen och vilka amitioner vi har, då hade det kännts bättre om ni gett sanktion någon annan tid på året. Att vi har många stortävlingar och organisationer med ambition är väldigt bra, men dumt att dem då ska behöva konkurera ut varandra.

Sen lyder min personliga åsikt enligt följande, en tävling ska inte ha Internationell status första året. Det finns otroligt mycket som kan hända och ske. Teori och praktik går inte alltid hand i hand.

Anonym sa...

Mattias, när på året skulle du vilja se att SWIO arrangerades. Jag tror om vi ska kunna locka utländska lag i större skaror så är det under inomhussäsongen då konkurrensen är mindre internationellt. Inomhussäsongen är som bekant under en begränsad tid på året. Min personliga åsikt är att hösten är och ska vara lågsäsong med enbart mindre tävlingar. Återstår då januari, februari och mars.

Jag håller definitivt inte med dig om att man inte skulle kunna söka internationell/nationell status år ett av en tävling. Utan varje fall måste prövas var för sig. I det aktuella fallet med SWIO så är dessa föreningar inte direkt nya som arrangörer.

ÅST har t ex. varit arrangör av förbundsserierna vid flera tillfällen. KÄR arrangerar varje år en populär tävling vid kanten av Öresund. MTK är mångårig arrangör av den nationella tävling som drar flest lag och även arrangör av SM -91. Ett SM som på den tiden gjorde en ordentlig standard höjning jämfört med tidigare SM.

Visst är det så att saker och ting kan gå snett under en tävling men det finns ingen garanti för att det inte skulle kunna hända på en tävling som på gått flera år med gott resultat. Det räcker med att fel person finns på plats vid tillfälle. Så vi har inga garantier för att det fungerar bara för att arrangemanget fungerat ett antal år (det finns många sådana exempel). Ett exempel skulle kunna vara Fyrlingen som fungerade betydligt bättre förra året.

SBF Chansade förra året med er som SM-arrangör. Skulle vi inte gjort det? Eller skulle vi gett er ett prov-SM först???

/Pontus Thuresson

Lärarjäveln sa...

Jag vill bara inflika att jag inte ser någon konflikt mellan SWIO och yrlingen idag. Det kändes märkligt till en början, men det verkar ju finnas plats för alla. Återstår att se hur uveckling faller i framtiden!
Ska jag kliva ur en trångsynt värld till en bouleälskande, får jag väl be dig göra det samma, Pontus. Eller så får vi leva med att den ene kritiserar den andre. När jag och andra tycker att fel sker, kan ni inte stå oemotsagda. Herregud, jag till och med uppmanar mina elever i skolan att våga säga ifrån till lärare och kamrater när de tycker något är fel. Det måste väl ni som styrande våga släppa till era medlemmar också? Ni vill ju uttryckligen inte ha det tysta årsmöte som visat upp sig de senaste åren. Men vem ska våga tycka om man blir åsiktsstämplad genom artiklar på svenskboule?

Anonym sa...

Fyrlingen är en ambitiös tävling. Fyrlingen är en av de större öppna tävlingarna i landet. Fyrlingen är en trevlig tävling som kan vara en förebild för andra arrangörer.

Så säger jag i mitt reportage på Svenskboule om Fyrlingen.

Arrangören Herman kritiserar förbundet för att det skriver ner Fyrlingen på Svensk Boule. Han anser sig vara åsiktsstämplad.

Jag skrev artiklarna om Fyrlingen. Ingen annan. Jag kan inte tolka Hermans kritik som riktad mot någon annan än mig.

Herman är uppenberligen frustrerad och besviken, ja kanske rentav arg. Men på vilket sätt har jag bidragit till detta?

För min personliga del är jag annars smickrad över att mina artiklar föranlett fler kommentarer än några andra på Svenskboule. Jag är också förtjust över att debatten förs här på bloggen, samtidigt som Mariaplanket är knäpptyst sedan några dagar.

Ante sa...

Det har skrivits mer om dig,dina påhitt å ditt...ehh...reportage på Oraklet än vad din och dess existens har nämnts på Maria å här dom senaste 5 åren,HH.Men...DET vet du ju redan.
Ett råd...sitter man på den position du mu gör,så måste du lära dig lite ödmjukhet.Blir svårt,jag vet...men försök.Du skulle vinna mycket på det.
Kanse jag oxå skulle göra förexten...men jag sitter ju inte i den positionen va?
Hare bäst.

Mattias Thorell sa...

Ja du Hasse, skönt att du känner så.
Du tycker själv att du bara skrivit väl om Fyrlingen och att du inte behandlat den tävlingen på något annat sätt. Bra för dig.

Du tycker också att det är smickrande att du fått fler inlägg på en artikel än när Lasse skriver här, varför tycker du det?

Du tycker också att det är bra att fler komenterar här än på Mariaplanket, varför?

Vill ni ha ensamrätt även på plankskriverier?

Får man ett svar från DIG här?

Lärarjäveln sa...

Självklart. Jag hade inte väntat mig annat svar.
Jag förstår inte varför du avstår från att vara ärlig med ditt budskap?
Din kritik av frånvaro av resultat under lördagen. Din kritik i val av funktionärer. Din syn på Fyrlingens brist på ambition och/eller förmåga att vara en stortävling. Allt skrivit utifrån en sarkastisk vinkel. Men det är väl OK?

Nu kan alla bouleälskande människor titta på matcherna från helgens Fyrlingen. Förlj länken via www.boulekanalen.se
Observera att det kan ta en stund innan filmerna hostar igång!

Anonym sa...

Det verkar som om Herman och jag pratar förbi varann. Jag ville uppmärksamma honom på, att han anser sig utsatt för angrepp från förbundsstyrelsen på Svensk Boule.

Förbundsstyrelsen har vad jag vet inte skrivit på Svensk Boule om Fyrlingen. Däremot har jag, som är ledamot av förbundsstyrelsen, gjort det. Eftersom jag inte skrivit i egenskap av FS-ledamot tänkte jag att Herman förväxlat saken.

Av Hermans svar på min undran verkar det som om han tycker att allt jag säger offentligt sker i egenskap av FS-ledamot.

Där har han fel.

Det verkar dessutom som om att han menar att allt som skrivs om Fyrlingen måste vara positivt annars handlar det om åsiktsstämpling.

Jag upprepar: Fyrlingen var en trevlig tävling. Folk föreföll trivas och det har jag skrivit.

Däremot håller Fyrlingen inte måttet som stortävling. Därtill var ofullkomligheterna alltför tydliga. Jag antydde några. Och då har jag inte ens berört alla klagomål som framfördes kring priser på mat, tidsbegränsning och helt oacceptabla måltidsuppehåll etc.

Fortsätt lära dina skolbarn vara kritiska. Men förbered dem också på, att de kan räkna med att bli kritiserade tillbaka. Uppmana dem att inte bryta ihop för det.

Mattias Thorell sa...

Och du svarar inte mig, som vanligt!

Du pratar bara massa strunt, inget annat.

Att vi inte skulle kunna ta kritik, är ju löjligt.

Vi är väl medvetna om att det var en uppsjö med problem under lördagen, de vänliga kom och gav oss synpunkter men även förslag på hur vi kan förbättra.
Vi lyssnade och har skrivit ner allt, nästa år kommer vi förbättra oss, givetvis.

Men det är inte det de handlar om, du kan fråga alla runt i Sverige hur ditt första inlägg om fyrlingen tolkas, men för guds skull, fråga inte dina kompisar med ledande frågor. Det kan då lätt ge fel bild av verkligheten. Om du nu vill höra den, verkligheten alltså!

Du säger det själv: Vi har varit kritiska mot er, vilket ni inte gillat. Resultatet av det var väntat. Att det skulle komma via dig på Fyrlingen, på bekostnad av medlemmarnas licenspengar, via en artikel på svenskboule.se, var inte lika väntat.

Men som sagt, det var kul att ni fanns på plats, bevakade Fyrlingen och skrev om den på förbundets sajt.

Var i och för sig inte det vi var ute efter, utan att sprida boule som sport ansluten till RF, på ett positivt sätt.
Tack för hjälpen!

Ett råd, lyssna på medlemmarna!

Anonym sa...

Mattias
Detta är ingen kritik på tävlingen bara ett tillrättalägande. Resultatet 9:a är fel Patron och Cohen spelar för LBO inte LID

Mattias Thorell sa...

Oops!
Fixar det.
/Mattias

Mattias Thorell sa...

Gick in och kollade, om du menar på SBF-Online?
Tror resultatet för 9e placerade Patron stämmer.
Och att det står LID beror nog på SBF-online.
Men ska kolla upp de till imorgon.
Nu jobba;)

/Mattias

Anonym sa...

Ja jag menade SBF-online.
Men det är väl fel på SBF- Online med.
Enligt licens registret så är dom inte med alls.

Anonym sa...

Ni kollade väl licenserna?

Lärarjäveln sa...

Ang resultatrapporteringen på SBF-online: det var jag som fyllde i och skickade in tävlingsrapporten. Patronarnas klubb var där LID och gick inte att ändra, det hänger ihop med licensregistret som jag antar att SBF administrerar. Kontroller utfördes natuligtvis och lag Patron visade upp sina.
Varför de står kvar på LID får nog LID eller LBO svara på.
Patron och co åkte i 8-delen, därmed delad nia med övriga förlorare där.
---
Jag menar inte att allt ska vara positivt, Hasse. Tycker du det så förstår du inte vad jag menar. Och jag bryter inte ihop bara för att jag har åsikter och diskuterar. Varför tror du det? Jag har brutut ihop av andra anledningar, så där har jag koll. Fast där antydde du kanske inte att det är jag som brutit ihop. Eller..?
Att det du skriver på svenskboule.se läses som representant för FS är väl inte konstigt? Du ÄR ju FS!

Ante sa...

Eftersom ni själva (HH å LF antar jag) sen en tid tillbaks väljer ämnen att diskutera här (man kan ju undra varför) så kan jag medela att på Oraklet finns det nu många bra förslag och funderingar kring Sv Cup mm.Framförallt finns där frågor som ni bör ta del av.
HH kan kanse passa på att svara på mina frågor/mail (ngra månader sen)angående vem som är ansvaig för Vett-klasserna.Uttagningar o.s.v.
Alla andra klasser finns det utvalda FK för...men inte vett vad jag vet.

Lärarjäveln sa...

Skriverierna här ha ebbat ut så smått och det kanske är bra så.
Efterdyningarna kring vår livesändning har gett positiva ringar på vattnet. Det är många icke aktiva boulespelare som tittat på sändningarna och uppfattat boulen som mycket "TV-vänlig", med minus för svårheten att se skillnaden på alla klot. Nästa steg, för att ytterligare förbättra en "TV-sändning", är således att lösa problematiken med att färga kloten på ett sätt som passar såväl spelare som åskådare.

Anonym sa...

HEJA IVAR!!!!!