lördag 24 januari 2009

Damkvalet

Kvalomgången av Svenska Cupen Dam pågår runtom i landet.

Är du på plats? Rapportera gärna här hur det ser ut!

Några synpunkter på tävlingen? Lämna även dem här!

9 kommentarer:

Lärarjäveln sa...

La Pomme de Pin är i semifinal i kvalet i WDBF. Har bara fått högst knapphändiga kommentarer idag, men 16 lag och semifinal redan tyder på att man spelar allt idag. För de ligger under 1-2 efter trippeln i semin.

Ante sa...

6 lag här i Stockholm.BOO slog ut SIT å lirar nu final mot BSJ.Det står 2-2 å 7-6 te BSJ i avslutande dubbeln.Men var är Sibiriens tjejer.Dom har ju ett skitbra damlag???Maria??
Hops få se SIT:s trippel-lag Lotta L,Lotta B å Linda S igen...för DOM var riktigt bra.

Ante sa...

BOO vände även detta underläge å vann.Ruggigt bra damer dom har.Och så har dom nu fått en tränare som kan sin sak.Nappen (Lars Ekroth) har fått in mycket bra i BOO som jag på min tid saknade där.
Tyvär så föll mitt LBO mot CPC...och där ere väll då CPC å Åstorp som går vidare.

Anonym sa...

BK Strand
Skara
&
La Pomme de Pin till final från

WDBF

Johan

Lärarjäveln sa...

Jag tycker att damcupen ska vara kvar. Dessutom tycker jag att kvalet ska centralliseras och styras från SBF.
Vidare ska man kanske fråga sig om man ANTINGEN ska tillåta endast ett lag per förening, ELLER att alla lag som kommer till start har chansen att kvallificera sig till finalhelgen oavsett om det innebär flera lag från samma förening!

Ante sa...

Det sissta håller jag med om,Herman.Härliga prestigefighter att se fram emot om så sker.
Desutom lockar det nog fler tjejer att vilja lira detta.

Anonym sa...

Herman och Ante, precis så ser TUTs till FS nyligen inlämnade förslag gällande Sv Cupen dam ut: antingen 1 lag/förening, eller också inga hinder för flera lag från samma förening att spela på samma villkor.

Artikelförfattarens lite magsura kommentar om att "TUT blev svaret skyldig" gäller väl också just detta. Vi hade (anser vi själva) inte i uppdrag att ta ställning till om Sv Cupen dam är en elit- eller breddtävling. Vi anser att den i dagsläget är en ogörlig blandning av båda, varför svensk boule (FS, årsmötet, eller vilket forum som nu känner sig manat) bör sätta ner foten och bestämma vad man vill med tävlingen. Vi gav vidare ovanstående två alternativa förslag till förändring, beroende på vilken väg man vill gå.

Mvh, Kent Eklöv, ordf TUT

Ante sa...

Bra Kent.
Kan man inte tänka sig att bara lira först en tripp å sen 2 dubblar.Ok,inte lika utslagsgivande...men man slipper dessa återkommande nattmangkingar som BOO-BSJ som höll på till över kl 23.Förra året var det ngra lag som tillåme höll på in på kommande dygn.

Lärarjäveln sa...

Kanon, Kent!
När vi är inne på delar av tävlingsverksamheten som TUT aldrig behandlade så undrar jag hur man i TK resonerar kring distriktsserierna i den öppna klassen? Har man kommit fram till ngn lösning där?