torsdag 30 juli 2009

Svårt för pressen II

Jag har haft svårt för pressen en längre tid nu. Åtminstone sedan jag själv gick journalisthögskolan. Det är ingen sympatisk yrkeskår man tillhör.

Under årets SM hade jag telefon- och mejlkontakt med de stora drakarna - DN, SvD och GP. Ändå har jag inte sett en rad om mästerskapen tryckt hos dem.
Göteborgs-Posten har jag haft kontakt med många gånger tidigare - för att be dem sätta in bouleresultat, göra någonting om DM eller seriespel. Men icke.
Att det i förra veckan korades hur många svenska mästare som helst från deras huvudsakliga bevakningsområde och hemvist verkar inte förändra deras uppfattning att boulesporten inte har hos dem att göra. Hos Riksidrottsförbundet, visst, men hos familjen Hjörne - nej.

Därför är förhoppningarna inte särskilt stora inför det Nordiska Mästerskap för veteraner som till helgen avgörs i Göteborg.
Men jag funderar på att be förbundsordförande Robert Boström ringa till sportchef Lars Lundström och, på sin klingande grovarbetargöteborgska, skälla ut honom efter noter.

9 kommentarer:

Hallonmasken sa...

Du är inte ensam om detta. Vi i RVK har försökt flertal gånger med skånetidningarna vid tävlingar och seriespel. Nu senast skrev vi en hel artikel om våra duktiga ungdomar som tagit medaljer i SM, skickade med bild också. Redaktionen svarar inte på mail utan vi ringer och då säger de att visst skall de ta in det men ännu inget efter en vecka. Nästa gång gör vi ett försök med alla lokala gratistidningar som kommer till hushållen. Eller kanske Metro tar in nåt?

Anonym sa...

Nämnda erfarenheter delas av de flesta bouleklubbar. Det är lättare för mindre sporter (som boule) att få utrymme i mindre lokala dagstidningar. Ett stort plus för Sydsvenskan i malmö som mycket bra speglat malmöspelarnas framgångar det senaste året. Att Göteborgs tidningar visar den nonchalans som Lasse F nämner visar att tidningens sportredaktion saknar bredd.
Här i helsingborg har vi sett en liten, liten förbättring de senaste åren. Under SM-veckan skrevs det vid två tillfällen om Kärnans och Åstorps Björnboulares framgångar. Låt vara i notisform, men ändå. Ett tips från en gammal sportjournalist (undertecknad) är att man måste skapa personliga relationer med några medarbetare på tidningens sportredaktion. det innebär att man måste gå till redaktionen presentera sig, samt kanske då och då gå upp till red och säga hej-hej fastän maninte har några tävlingsresultat att lämna. Det underlättar ju alltid att journalisten har ett ansikte att sätta till namnet när man ringer/skriver.
Så vi ger inte upp utan fortsätter att "marknadsföra" boule.
Kärnanmedlem

Pablo Patron sa...

Massmedia kommer när Boulen blir intressant. Presentationen är att tänka på.....Det finns massor av bra knep för att fånga dem men vem vill lyssna? Torrheten i vårt tänk avspeglar sig här. Vi är så långt ifrån och ändå så nära.....Boström är nöjd med sitt SM, där var journalister ett tag men hur intresserade var dom att fullfölja??

Kan samtliga distrikt få in 2-3 personer med lite energi, lyhördhet och jävlar anamma så kanske det kunde bli lite vettig ändring och mer helhetstänk. Var och en som fått en position ute i landet skyddar och fäktar för sin åkerplätt.

När ska detta ske?? Jag avvaktar i alla fall ett tag till.

Kram på er

Mvh Pablo

Lärarjäveln sa...

Jag tror att media inte skriver om boulen med anledning att det inte säljer i längden. Så jävla komersiell har världen blivit att inte ens dagstidningarna kan vara objektiva.
BT var grymma i Borås ifjol, men det behövdes ett SM för att de skulle skriva.

Ante sa...

Och under tiden har vi på TV-sporten fått se rep om Dam-Rugby,Islandshäst VM (tror det var 20 deltagare där),Freesbee,manlig konst-simning och fan om jag inte såg nått om Grod-hoppning oxå.QvackQvack.Just nu visas på TV nån kanotsport där dom ska ha in en boll i mål.Kulkul för många.
Bågskytte är en OS-sport...likaså käppbandy på gräs.
Asså...ge upp.Varför är det så viktigt att det skrivs om boule egentligen?Se på oss själva...där skrivs det te 95 % om den fåtaliga Elit vi har.Bredd typ vett är och förblir lek och därmed tämligen ointresant...ehh..enligt härstedes reprtrar mm.I å me de ere,nte så mycket att rita om,eller???Såå...låt det va med det da.
Själv gör jag min femtielfte zörr-resa te helgen.Enbart för att hysta kulor.De ni...skulle kunnat bli ett skitkul rep :-).Ähh...mozz.

Lasse Franck sa...

Vart ska du, Ante? Och i vilket sällskap?

Ante sa...

Hehe...div-2 lir med LBO.Blev ju inte uttagen te Europacup-laget som samtidigt åker te Tyskland för sitt gruppspel
:-):-).
Ahh...dessa zörr-resor är mitt sätt att vårda min fritid :-).
Bra med rapp fr vett-NM förexten.Gillar jag skarpt...som du förstår :-).Mozza.

Lasse Franck sa...

Å det skulle vi göra rep om...

Tack, kul att du uppskattar det!

Ante sa...

Neeej.Vaffö då.Smilyn bekräftade ju det kuliga med det.Bättre att du fortsätter följa Elit,HH å Boströms framfart
:-).