tisdag 28 juli 2009

SM: Plus och minus

Vi börjar väl med det negativa, så att vi kan avsluta med positiva känslor?

- (Minus)
* Det mest uppenbara var förstås vädret.
Växjö är Sveriges näst mest regniga stad, upplyste receptionisten på mitt hotell, efter fjolårets SM-stad. Men kunde inte Växjö också ha kammat sig, tagit sig i kragen och skärpt sig lite under just "vår" vecka? Det gjorde ju Borås.

* Splittrat spelområde
Också en uppenbar brist. Liksom ovanstående svårlöst, dock. Men man kunde kanske ordnat så att det gick att lämna poolrapporterna också vid spelområde två?
En fördel hade det dock för mitt eget spel - jag slapp reta mig på somliga veteraners bristande respekt för andras.

* Centercourtområdet.
Varför skärmade man inte av området bättre? Gjorde det mer intimt. Så att man fick en känsla av att vi alla satt och följde samma sak och gjorde det intensivt. Restaurangområdet vätte åt ena hållet ut mot - ingenting. Ett stort öppet område bara. Fler sittplatser under tak och mer vindskydd hade ju inte heller skadat efter omständigheterna.

* Menyn
För torftig meny i centercourtområdets restaurangtält. Inte ett enda barnalternativ och man fick äta samma sak åtminstone två gånger under veckan.

* Papperskorgar
Var fanns papperskorgarna? Man kunde vandra med sitt skräp i näven hur långt som helst utan att hitta någon.

* Bajamajorna
Framför allt placeringen av dem kändes märklig. Alla låg bakom stängsel utanför hela SM-området.
Dessutom var de av väldigt varierande kvalitet. En del fick man klättra upp på, för att sedan sitta och dingla med benen. På andra fanns tvål men inget rinnande vatten. Jag var övertygad om att det skulle vara någon sådan där självdunstande rengöringsgel i behållarna på väggen. Men det var tvål. Som sedan inte gick att få bort.
Den tredje sorten var alldeles utmärkt.

+ (Plus)
* Tävlingsorganisationen
Det nya systemet, där det mesta är automatiserat. Med sms-bevakning, möjlighet att snabbt skriva ut nya pool- och namnlappar och så vidare är genialt.

* Lunchmaten
Fantastiskt käk i skolmatsalen. Med sista dagens rödbets- och lökfyllda isterband med stuvad potatis och hemlagad whiskysenap som kronan på verket.

* Städningen
Trots att man aldrig hade en enda papperskorg i sikte var SM-området renare än resten av Växjö.

* Centercourten
Inget som helst fel på centercourten i sig själv. Asfaltsbanorna föranledde visserligen diskussioner bland domarkåren - var det för mycket grus eller inte - men att det var asfaltsbanor - och inte fotbollsplan - är ett klart plus.

* Läktaren
Stor och rymlig. Hade det varit bättre väder hade den dessutom varit full.

* Caféutbudet
Riktigt fina alternativ till riktigt fina priser i cafévagnarna. Skagenfyllda tunnbrödsrullar och baguetter med kycklingröra smakade utmärkt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför talas det så mycket om

lindome? Dom bästa spelarna

kommer ju från Skåne.

Anonym sa...

Lägg fler matcher på centercourt under hela veckan så får man en naturlig samling och restauratören - som borde ha fler bord, bättre tält och fler maträtter - får fler kunder.