onsdag 14 oktober 2009

Ny sanktionskalender

På distriktskonferensen presenterade Pontus Thuresson de reviderade tävlingsbestämmelser som blir en följd av det nya sanktionssystemet.

Nationella och internationella tävlingar ska ansökas senast 1/8. FS beviljar sanktion och det är cirka sju tävlingar som kan få sådan. Sanktion kan endast beviljas för trippeltävlingar men det är önskvärt att också andra klasser spelas under arrangemanget. Dessa får i så fall regional status.
Besked om sanktion ges senast 31/8. Förhandsbesked kan beviljas för nya sökande.
För dessa tävlingar finns inga restriktioner vad gäller datum - istället är det de som styr kalendern och övriga tävlingar.

Regionala tävlingar ansöks senast 30/9. FS beviljar sanktion och endast på helger avsedda för regional tävling. Det finns cirka 12 sådana helger. Fyra tävlingar kan hållas parallellt, på olika platser i landet.
Helgdagar som inträffar på vardagar är undantag.
en motivering till varför tävlingen ska få regional sanktion ska bifogas ansökan och distriktet ska yttra sig över tävlingen senast 15/10.
Besked lämnas i slutet av oktober.

Lokala tävlingar ansöks senast 30/9. Det aktuella distriktet beviljar sanktion och bara på helger avsedda för lokala tävlingar samt på vardagar.
Går att ansöka om spelande domare.
I mån av plats kan man ansöka också i efterhand.

Riksomfattande propagandatävling ansöks senast 30/9. FS beviljar sanktion.
Propagandatävling som inte är riksomfattande ansöks senast 31/10. Aktuellt distrikt beviljar sanktion för maximalt fyra tävlingar per år.
Tävlingsbestämmelserna gäller inte vid propagandatävling.

De nya bestämmelserna mötte inga större protester från distriktsombuden. Även om viss oro kunde spåras. I Wästgöta/Dahls distrikt har man till exempel idag 26 regionala, 18 lokala och 28 propagandatävlingar, meddelade deras ombud samtidigt som de konstaterade att antalet nu måste minskas rejält.
Vilket också är syftet med bestämmelserna - att tävlingarna ska bli färre och därmed större och bättre.

5 kommentarer:

Lärarjäveln sa...

Hur ser det ut om det inkommer flera sanktionsansökningar för nationell status under en viss tidsperiod? POM kommer lämna in ett förslag om ändringar i TB så att Fyrlingen kan få nationell status i framtiden, men samtidigt vill vi inte konkurrera med 24-timmars om den enda anktionen.

Lasse Franck sa...

För dessa tävlingar finns inga restriktioner vad gäller datum - istället är det de som styr kalendern och övriga tävlingar.

Alltså kan sanktionen beviljas när som helst. Och med de sanktionerade nationella/internationella tävlingarna som utgångspunkt fördelas sedan övriga sanktionsdatum.

Lärarjäveln sa...

Jo, men kan vi ha två nationella tävlingar med två veckors mellanrum?

Ante sa...

Frågar du mig...så nix.Spelarna åker inte på 2 så tätt intil.Risk för "inavel".Däremot om en av dom är vett så...men DET skulle å andra sidan minska deltagandet i den öpna.Tyvär.

Lärarjäveln sa...

Nä, det är nog risken. Men det har ju funnits plats för båda hittills. Återstår att se vad som händer i längden nu när SWIO finns oxå.