söndag 4 oktober 2009

Internationellt krismöte om Svempas brallor

Medan den internationelle huvuddomaren vid årets J-VM, Sven Erick Alm, tyckte att det fanns en hel del annat att diskutera - som till exempel de ständigt återkommande nya starttiderna - menade det internationella förbundet att domarens klädsel fordrade ett extrainkallat krismöte. Han dömde i jeans. Klart olämpligt, tydligen.

Skyttefinalen flyttades även den. Klockan 21 igår kväll skulle den ha startat, enligt det sista beskedet. Men strax innan det var dags ville tävlingsledningen tidigarelägga den, till 20.30. Omöjligt, menade Alm, som påpekade att alla rimligtvis inte var på plats än eftersom man annonserat starten till klockan 21. En dopingkontroll av domarna (!) inleddes istället. 20.50 påbörjades finalen.

5 kommentarer:

Jess sa...

Lite kul ju ;) Haha. Bara på VM...

Lärarjäveln sa...

Seriöst? Kan det vara så mycket Ankeborg när ett internationellt förbund arrangerar ett mästerskap? Då är det fan inte konstigt att vi inte är en OS-sport!
Huruvida Svempa ska döma i jeans eller inte har jag ingen aning om dock!

Anonym sa...

Haha kul?
Bara i denna hobby/sport, idella krafter ala boulesporten petanque.

Tragiskt och tyvärr ganska vanligt, sen att det händer på ett internatinellt mästerskap gör ju att man lyfter lite extra på ögonbrynen, sista KM jag spelade har vart katastrofala rent organtisatoriskt. Nu väljer iaf jag att bojkotta KM ;)

//Raspdutt

Hasse Hagberg sa...

Det låter lite märkligt, att det franska laget kastade sina silvermedaljer i besvikelse.

Alla vet naturligtvis att det är surt att förlora i en final, men det måste vara något annat som ligger bakom. Det måste ha funnits något speciellt skäl till de starka känslorna.

Kan det ha varit
- att domaren gjort några konstiga domslut?
- den italienske ledaren (liksom i JVM i Thailand -99) gjorde osportsliga inhopp och störde fransmännen?
- laget var upprört över att deras egen ledare gjort ett felaktigt byte?
- etc, etc?

Då det gäller domarens klädsel har jag bara den synpunkten, att om det finns en föreskrift om klädsel, ska den självfallet följas. Om det är en smakfråga, så bör man kanske anpassa sig efter den smakkultur som råder i sammanhanget.

Att det just var en svensk som fick en tillrättavisning, tolkar jag som att enligt kulturen i vårt land har domarna betydligt lägre status än i många andra länder. Vår svenske domare Svempa kan ha gjort en felbedömning och blivit tillsagd. Kanske bl a för att tävlingsledningen retat sig på Svempas bestämda åsikter då det gäller tävlingsprogrammet.

Anonym sa...

Ja de e nog bara i boulens värld som detta är möjligt. Småpåvarnas himmelrike. Tolka detta som ni vill!