måndag 21 september 2009

VM-spelare

Laget inför årets VM i Thailand är uttaget: Matilda Boström, Anne-Marie Carlsson, Jessica Johansson och Emma Köhalmi.
Läs mer!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Skit att inte Lotta Larsson är uttagen som gjort ett mycket bra år igen, laget skulle behöva en bitch i laget som har skinn på näsan och som varit med tidigare. Att hon nu inte fick chansen mottiverade Håkan Berg till Lotta under Elitseriespelet med att "jag har inte sett dig tillräckligt under året och om du satt ett av de matchavgörande skotten då jag tittade på dig i SM hade du fått åka" det måste svida. Hoppas att en "gravid Emma" orkar och kan visa allt det hon kan i Thailandsvärmen.

Lasse Franck sa...

Det är fritt fram att ha synpunkter på laguttagningar, att kritisera förbundskapteners val och förorda andra spelare istället.
Men att blanda in spelares privatliv och offentligt tala om deras graviditeter är det inte. Vänligen ge fan i det.

/Redaktör'n

Anonym sa...

Tycker nog Annika Fjelkner borde fått chansen efter ett väldigt lyckat SM. Men vem plats hon skulle tagit vet jag inte. Men, Håkan bestämmer ;)

Ante sa...

Jisses...visst faen har man rätt att fråga sig om en gravid töz verkligen pallar detta.Vad i h....e ere för konstigt med DET?Kom in i fighten nu LF,och koncentrera dig på det du ska.Boule azzå.Du låter ju för faen din kompis HH raljera om lite av varje här,och ironisera över andra på ett PERSONLIGT plan...e de bättre de (kul Svenska va?):-).
Bäst att påpeka att JAG tycker Emma visat att hon plattsar.

Anonym sa...

Emma väntade Alicia när hon var med och tog dam-vm bronset i Grenoble. Att hon skall palla är nog lugnt.

Anonym sa...

Tråkigt med Matilda men Lotta kommer vara en mycket bra ersättare.

Nu är det bara att hoppas att de lägger ner tillräckligt med tid på träning så kan det gå hur bra som helst i Thailand.

Anonym sa...

trist att matilda inte kan. Men jag blir mökrädd när jag läser intervjun med Lotta, hon säge, NU SKA JAG BÖRJA ATT TRÄNA ODENTLIGT. min fråga.
Tackade hon ja till en VM-plats otränad?
Ännu värre blev hon tillfågad otränad??
vad ska alla tjejer runt om i landet säga, de som tränar och satsar året runt, inte bara en månad på hösten

Bill j

Anonym sa...

Inget ont menat ang LL´s boulekunskaper, men jag skulle vilja se Annika på denna plats. Att göra ett så pass bra SM som hon nu gjorde o sen inte vara med i truppen? Tackat nej?

Sen en annan sak:

"- Jag tror att det här är det bästa landslaget Sverige har skickat någonsin." Säger LL till svenskboule.se
...Är det när Boström hoppat av o hon själv kommit in i laget?

Lasse Franck sa...

Jag vill bara för säkerhets skull förtydliga artikeln om Matilda och Lotta.
När Lotta säger att hon nu ska sätta igång och träna riktigt ordentligt uppfattar jag det inte som om hon inte tränat alls tidigare. Utan som att hon nu ska lägga in en högre växel och hårdträna.
Vi talade om att hon tagit sin paus, sedan ändå börjat spela, tyckte att det var kul, lyckades bra i många tävlingar. Och att hon nu sedan hon fick reda på att hon ska med till VM tänker sätta igång och träna riktigt ordentligt. Jag upplever inte det som särskilt märkligt med tanke på hur träningsnivån brukar se ut i boulesverige.

Anonym sa...

Lasse hur brukar tränings nivån se ut i sverige??? Vad har förbundskaptenerna satt för krav på sina spelare i respektive landslag?

hugosson

Lasse Franck sa...

Väldigt få spelare på elitnivå svarar när man frågar dem att de tränar flera gånger i veckan året runt.
Oväntat många svarar att de inte tränar alls eller bara inför vissa speciella tävlingar.

Hur kraven ser ut får väl förbundskaptenerna svara på. Det jag vet är att damspelarna i VM-laget blivit ombedda att träna åtminstone varannan dag från den dag de blev uttagna fram tills VM startar.

Anonym sa...

Vad finns det för krav på landslagsspelare (alla klasser) från förbundsstyrelsen??

Finns det någonstans vad förbundskaptenerna har för krav på landslagsspelarna, träning,tävlingsresultat,ställa upp på läger för att bli uttagen till mästerskap?

intresant att spelarna blir tillsagda att träna varannan dag fram till vm är det kasta kula ? eller rulla pinne för att träna handlederna?

Ska man inte som spelare träna och spela så mycket som möjligt in för en uttagning o visa att man gjort sej förtjänt av sin mästerskapsplats?

Kan bara säja att in för dom vm jag spelade tränade jag enbart kasta kul i stort sett varje dag från sm till två veckor innan vi skulle åka för att bli riktigt spel k-t när det var dags.


hugosson