lördag 12 september 2009

Inför morgondagen

Sibirien behöver fyra poäng imorgon för att säkra seriesegern. Vinner de två möten kan Lindome inte komma ikapp.
Bottenstriden är ännu jämnare vid dagens slut än vid dess början. Tar Sitting Boule någon poäng mer än Skatås blir det stockholmslaget som får spela i elitserien också nästa säsong.

Division 1 Södra är jämn. CDB Gränna leder på kvot över Ronneby. Åstorp, Hvetlanda och Sandsbro är bara två poäng efter de båda andra. OCH Åstorp och Ronneby har en match mindre spelad - 20.30 avbröts deras match på grund av mörker. Det står 1-1 i matcher och Åstorp leder med ett poäng i de båda återstående.
Många av lagen möter varandra under den avgörande morgondagen.

Norrettan är nästan ännu jämnare. Maria BK ligger en poäng före Boulero och Nordboulen. Ytterligare en poäng bakom finns Skönsberg och Sörbyängen. Mellan sjätteplatsen, som Sundsvall innehar, och första skiljer bara tre poäng.

I division 2 Norra är det klart att 018 vinner och tar steget upp i ettan. De behöver bara ta en poäng under morgondagen för att säkra segern och med tanke på att de möter seriens bottenlag ska de inte kunna undgå det.

Det är också klart att Hällesåker tar steget upp i ettan, från division 2 Västra. Lindomes andralag har visserligen möjligheten att slå dem, men får inte avancera.

Den östra tvåan toppas fortfarande av Club Istanboule som ligger tre poäng före Lejonkulan. Alltså räcker det inte att Lejonkulan besegrar serieledarna när de båda lagen möts i sista omgången.

I divison 2 Södra är kampen om seriesegern desto mer spännande. Kävlinge leder över Coccinelle, eftersom deras kvot är två matcher bättre. Lagen möts inte imorgon - så det gäller för Coccinelle att vinna sina möten med 4-0 och för Kävlinge att hålla undan.

1 kommentar:

Peter Reuter sa...

Hej Lasse
Har följt din blogg här ett tag.
Skulle passa på och tacka alla lag i div 2 södra för ett bra spel från alla klubbar i serien.Vi från Kävlinge BS önskar alla lagen i div 2 nu på den sista dagens spel lycka till.
Peter Reuter Kävlinge BS