måndag 14 september 2009

Inget vidare för veteranerna

Svenska veteranerna kom bara femma i sexlandskampen, som kanske anordnas i Sverige nästa år och kan bli ett EM med tiden.

12 kommentarer:

Anders T. sa...

Trist för Sverige, laget och spelarna och jag kan förstå deras besvikelse. Ibland har man kanske en dålig dag/helg och det är bara att komma igen.

Samtidigt måste man väl ta sig en funderare på om vi har rätt uttagningssystem vilket jag också varit inne på vid tidigare inlägg. Dagens uttagning innebär ju, i princip, att man vinner en tävling (kval och slutspel förvisso) och därmed anses man vara "bäst i landet" i ett helt år....!

Ante sa...

Exakt så...men svårt som faen att få bestämmande att förstå.Inget ont alls om Fagersjögänget...men det finns bättre folk numera (int jag då azzå bäst att poängtera).Men...nog svårt att få dom styrande i Stockholm att hajja det där förmodligen.Själv har jag döpt om,ett te "sällskapsresor" å gör som dom flesta andra.Ziter i,t
:-).
F Ö ska jag te Dusseldorf å kolla på raka motsattsen te "gubbaboulen".U23-EM.Betalar jag gärna för att få se.Mozz.

Hasse Hagberg sa...

Jag håller med Anders och Ante om att det vore möjligt att få fram starkare lag med en annan uttagningsmetod.

Andra uttagningsmetoder har ofta den nackdelen, att den eller de som gör uttagningen hamnar i blåsväder. Dvs det finns alltid människor där ute som är väldigt säkra på, att deras laguttagning skulle vara bättre.

Möjligen skulle man kunna ta ut lagen på förbundets årsmöte. Man väljer alltså landslag på samma sätt som man väljer styrelse. Vad sägs om den metoden?

Ante sa...

Ahhmen...då er ju i alla fall du som sköter,t.Jisses.Sluta med dina 7:ka ironi-försök nu:-/.
Börja med att välja en (kanse en i zörr å en i mitt) KOMPETENT UK/FK för vettsen så ska du se att det ordnar sig.Å med välja menar jag INTE att DU ska utse ngn polare typ Folke (inget ont om honom)...utan här ska,av kompetent folk,väljas nån/ngra komptent/ta lirare som brinner för uppgiften.
Ähh...som å snacka med en jävla vägg detta :-(.
Fråga...Vaff väntar du så länge med att komentera detta här.Svar...det har åkt så långt ner att ingen längre läser.Suck.

Anders T. sa...

Hasse H. Om du nu tycker att dagens system är det optimala, säg då det så behöver du ju inte ens försvara dagens system längre.

Om du däremot anser att systemet går att göra bättre varför lägger du då inte lite kraft på det, istället för att ironisera över de inlägg skrivs.

Du menar alltså (enligt andra stycket) att vi inte kan ha en annan uttagningsmetod därför att den/de ansvariga kan hamna i blåsväder..!

Som uttagningsansvarig får man alltid vara beredd på att få kritik. Precis som du skriver, oftas beroende av att andra har en annan uppfattning. Klarar man inte av att hantera det så är man fel person på den platsen och ska omgående bytas ut.

Jag är själv sen några år själv uttagninsansvarig i min egen förening och har ibland mötts av kritik från de som inte blir uttagna eller inte får spela i den omfattning de själva tycker, men det är ingen kritik mot systemet utan på det personliga planet.

Försök att läsa vad diskussionen handlar om istället för att sätta dig i sandlådan, det blir bara pinsamt.

Hasse Hagberg sa...

Har jag förstått det rätt, att Anders T vill slopa veterankvalet?

Kanske du då kan berätta hur det ska gå till? Om det inte blir för pinsamt att diskutera saken alltså.

Ante sa...

Herregusingen...å en sån här f....a har vi som styrande inom Sv boule.:-(.
Mage att håna Sveriges bästa vett-lirare har s..tstöveln.Sicket jävla pack en del är som håller en sån "mäniska" om ryggen.Bläää.

Anders T. sa...

Hasse H. Jag förstår inte var du du får allt ifrån. Var någonstans har jag skrivit att jag tycker att man ska slopa veterankvalet??? Du fabulerar ju bara. Det vore väl bättre att du svarade på det jag skrev istället och då gärna med justa argument.

Du behöver inte tycka som jag (vilket du uppenbarligen inte gör) det räcker att du beskriver vad du egentligen tycker. Tycker du inte att vi ska förändra systemet utan behålla det för gott därför att det är det bästa system vi kan ha, skriv då det så vet vi ju i alla fall var du står.

Hasse Hagberg sa...

Ja, Anders Tapper, det är helt i sin ordning, att du vill att jag ska säga vad jag tycker. Men vad ska jag tycka om. Då jag utgår ifrån att du vill bli av med landslagskvalet, så säger du att du aldrig sagt det.

Vad ska jag då tycka till om? Vad är alternativet?

För att i någon mån vägleda dig, kan jag väl upprepa vad jag sa tidigare i denna tråd: Jag tror, att det går att få fram starkare lag på annat sätt än nu. Jag har inte talat om att den nuvarande metoden är optimal. Men då den angrips av två personer, varav den ene offentligt deklarerar, att han spyr åt allt jag säger och den andre i hög grad talar i egen sak, må det vara mig förunnat att tvivla på den sakliga grunden för kritiken mot nuvarande system.

Anders T. sa...

Hasse H. För att göra min ståndpunkt helt klar för dig.
Jag påverkas självfallet av en förändring till ett annat (och enligt min mening bättre system), men det gör ju faktiskt alla andra också så att jag skulle tala bara i egen sak så drar du en helt felaktig slustas. Det finns många andra som likt mig tycker att systemet borde ändras.
Vems sak pratar du i?

Du skrev veterankvalet men menade tydligen veteranlandslagskvalet, det var därför jag reagerade på din skrivning. Men nej, jag har heller aldrig sagt att jag vill bli av med landslagskvalet, jag vill få till ett bättre och rättvisare system och det systemet kan mycket väl även innehålla ett landslagskval även om namnet kanske bör ändras i så fall. Detta har jag också skrivit i tidigare inlägg.

Och vad andra skriver till dig kan jag knappast ansvara för, så det vore ju bra om du höll dig mig i vår ordväxling.

För min del vill jag, för alla boulespelares bästa, få till ett så bra och rättvist system som möjligt. Om det i slutändan skulle resultera i att vi har det bästa systemet (vilket jag inte tror och tydligen inte du heller) så fine. Men jag tycker att man borde se över systemet för att hitta en så optimal lösning som möjligt.

Nu tror jag att du inte har något intresse av en förändring, men det är ju min spekulation. Jag hoppas att jag har fel.

Hasse Hagberg sa...

Mot vanligheten vände jag mig i mitt tidigare inlägg direkt till Anders Tapper i stället för till alla läsare av detta offentliga diskussionsforum.

Anders T väljer då att kritisera mig för att jag tar med en person vid sidan av dialogen mellan Anders T och mig samtidigt som han själv hänvisar till att "många andra" likt honom vill ändra nuvarande system med landslagskval för veteraner.

Jag tror att landslagskval för veteraner är en optimal metod att ta ut veteranlandslag på med de förutsättningar som gäller. Jag tror t o m att det är ett rättvist system med samma förutsättningar.

Anders T alla de många som vill ändra nuvarande system är givetvis välkomna att föreslå hur det skulle se ut.

Då jag i ett tidigare inlägg frågade om ett mer rättvist system skulle vara att landslaget utsågs av förbundets årsmöte var det avsett som ett raljant svar på de båda andersarnas sätt att personligen anklaga mig för nuvarande ordning. Självklart kan jag hålla mig till sak i den här viktiga frågan. Men svara då på frågan, hur ser det optimala systemet ut och med vilka förutsättningar?

Då jag hänvisar till att Anders T talar i egen sak, syftar jag på att hans engagemang i debatten vuxit fram efter det att hans lag vunnit Svenska Cupen 2008 och NM för veteraner i år. Nu vore det mest rättvist att han skulle få spela i landslaget, tycks han mena.

Då jag diskuterar i detta forum, gör jag det som medlem av förbundsstyrelsen, vilket kanske snarare borde anses mer lovvärt än klandervärt.

Ante sa...

Helt övertygad om att AT inte menar att han har en landslagsplatts i å med att han/dom vann NM.
L-kvalet?Ställde/er verkligen ALLA Sveriges bästa veteraner upp där???Vad har dom att vinna på det?Mig veterligen så var varken Jonny P,Simon C,Palle eller AT med i år.Och DÄR räknade jag upp Sveriges bästa vetteranlirare,dit även Sven å LEE fr Fagersjö hör.Håller nog dom flesta med om.
Då är det väll nå fel nånstans...eller?
Azzå...läs nu å lär.Utgå från 3-4 tävlingar...SM (i första hand),Varberg å kanse vettdelen av SWIO (MINST en innetävling borde vara med)...låt en UK (gärna med AL som har en analytisk förmåga som få har) sätta sig ner å utefter dessa res ta fram ett landslag.Skippa Landslagskvalet,som många ändå skippar i å med att rätt många reser mycket hursom.
Ähh...mozz.