tisdag 26 januari 2010

SWIO för andra gången

Helgen den 13-14 februari spelas SWIO för andra gången. En av årets nyheter utspelar sig redan dagen före. Då anordnas inbjudningstävlingen SWIO Masters - fylld av landslag.
Andra nyheter är att det i år finns två olika sidotävlingar för de lag som blir utslagna ur huvudtävlingen. Den bättre hälften av dessa spelar Öresund Open och de som har oturen att åka ut redan under SWIO:s gruppspel hamnar i Skåne Open. Under lördagen spelar man i samma ort och hall hela dagen - fram till och med åttondel om man stannar kvar i huvudtävlingen.
Dessutom har en nationell veterantävling tillkommit.

Men veteranlagen sviker. Eller är de bara ute i sista minuten? Än så länge är bara tio lag anmälda till V55-trippeln.
Och är det förklaringen till att stora delar av Sverige inte anmält sig heller i den internationella öppna huvudtävlingen? Blir man mer saktfärdig norr om Mälaren? Eller ligger Skåne för långt bort? Och ändå fungerar inte samordningen med Danmark?

Läs mer.

8 kommentarer:

Lärarjäveln sa...

SWIO är en riktigt bra tävling och årets arrangemang ser ju ut att få touchen av internationell stortävling än mer än fjolårets, som ju redan den var riktigt bra.
Bra jobbat, Ledde och co!

Ante sa...

Ser ut å bli en redigt kul å spännande tävling som nog är för bra för MIG :-).Vill ni locka fler te näxta år...så e nog en sattsning,typ 4-lingen,på bra raprortering en bra ide.Lycka te nu.

Mattias Thorell sa...

Lottning? 2 februari ju:)
Visst kan man chansa på vilken ort man får, men det hade vart roligt att veta innan boende bokas!

Men, det ska bli sjukt kul och lira Swio!!

Anonym sa...

Varje gång man läser kommentarerna, så är det Thorell och Ante, nästan uteslutande som kommenterar!!

Mattias Thorell sa...

Och anonyma:)

Anonym sa...

pâ FFPJP:s hemsida finns swion med i kalendern...
http://www.ffpjp.info/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=162

Birgitta

Anonym sa...

Ja du Anonyma vän.Vi vågar och är nyfikna av oss.Din komentar tyder på att DU inte vågar/är :-)
Undrar förexten fortf vad som fick arrarna att göra omlottningen?"Fel lag" håller inte riktigt.
Ante

Lasse Franck sa...

Såhär tycker jag mig ha förstått att det gick till:

Det var ingen omlottning som genomfördes. Fyra av de seedade lagen hade hamnat i fel seedningsgrupper (den mänskliga faktorn, ett skrivfel, slarvfel - kalla det vad man vill - gjorde att de på pappret bytte plats med varandra). Så snart tävlingsledaren insåg sitt misstag placerade han, efter samråd med övriga tävlingsledningen, dessa lag i de grupper där de hörde hemma. Eftersom det misstaget inte påverkade den övriga lottningen (de seedade lagen är de lag som först av alla placeras i spelsystemet) ansåg man sig inte behöva göra om alltsammans.

Det enda lag som faktiskt lottades till en ny placering var ett av de båda Skatåslag som felaktigt hamnat i samma grupp. I det fallet drog man lott om vilket av de båda lagen som skulle flyttas till den lediga platsen i trelagsgruppen i samma hall.

Misstaget var, skulle man kunna säga, egentligen att offentliggöra lottningen innan man dubbel- eller trippelkollat den. Efter en sådan kontroll ser lottningen ut som nu.