lördag 30 januari 2010

Svenska Cupen Dam

Under helgen pågår grundspelet till Svenska Cupen Dam. 16 lag ska via spel på fem olika orter kvala in till finalspelet i Motala.

resultatsidan, där man så småningom kommer att kunna se alla resultat, uppdaterar man löpande ifrån Motala och Sundsvall.

GBB:s coach bloggar ifrån Lindomehallen.

Någon som vet hur det går i övrigt?
Eller om det finns fler kanaler där man kan hitta direktrapporter?

14 kommentarer:

Unknown sa...

Bäste redaktör, borde inte Förbundets hemsida vara lite mera aktiv med rapportering från Damcupen, eller har inte damboule inträde i boulens finrum.

Lasse Franck sa...

Hej Jens!
Tack för synpunkt!

Det hade så klart varit roligt om vi kunde ha en sådan omfattande bevakning att det fanns korrespondenter på varje ort där det spelas kval.
Tyvärr har vi inte riktigt de resurserna.
Och det har ingenting med damboule att göra - det kommer inte att ske någon löpande rapportering från kvalomgångarna i den öppna Svenska Cupen heller.

Jag har många gånger efterlyst boulekorrespondenter som är villiga att - mot symbolisk ersättning - rapportera från olika delar av landet. Om fler hade varit villiga att göra det, så hade det kanske varit möjligt. Och skulle alltså kunna bli det i framtiden.
Uppmana gärna skrivkunniga bouleentusiaster ni känner att höra av sig till mig.

Lärarjäveln sa...

POM vann en mardrömsrysare i 16-delen mot BvP. Underläge 1-2 efter trippeln och vinst med 13-12i den sista och avgörande dubbeln. Så fantastiskt jävla skönt, om ni ursäktar svordomen!!!

Lasse Franck sa...

Klart ursäktad! Fullt förståelig känsla. Grattis, POM! Och beklagar, BvP...

Lärarjäveln sa...

Skall tillägga att 16-delen påbörjades 09.30 i morses och avslutades för lite drygt 20 minuter sedan.

Rickard Nilsson sa...

www.success-star.se kommer förmodligen att följa delar av svenska cupen imorgon i söder kvalet.

Lasse Franck sa...

Fint, success!
Då följer delar av Boulesverige dig.

Ante sa...

Yep.Jag följde.Tack Success.
I å med att Kärnan gick vidare får jag åka te Motala :-).
En synpunkt (tror den tagits upp av Herman förut)...arrarklubben (finalen azzå)...borde vara direktkvalificerad te final.Blir så mycket roligare i hallen då.Och så kanse många fler vill ha arret.

Anonym sa...

när skall du lära dig skriva

svenska ant?

Anonym sa...

När muppar som dig inte längre är anonyma kanse :-)
Annte :-)

lennart hallgren sa...

hej lasse den artikel om damcupen speglar mer om förlusten för bangers än om det bra spel som lerums damer gjorde , ett positivt resultat och bra resultat och ett trevlig tävling tycker jag att det lyfter fram sporten BOULE, för övrigt bra reportage och artiklar som du inför lennart hallgren medlem i lerum boule

Anonym sa...

Yep.Rätt.Lite konfunderad över vinklingen där jag oxå :-).Lycka te Lerum.
Ante

Lasse Franck sa...

Tack Lennart!

Angående artikeln om grundomgången av Svenska Cupen Dam är den gjord i efterhand - jag var själv inte på plats och såg spelet. Jag tyckte att det mest uppseendeväckande i resultatlistorna var att Bangers inte gick vidare (De vann kvalet förra året och ska agera landslag vid SWIO)och gjorde bedömningen att den mest intressanta frågan var vad som hände dem.

Att deras svar indikerade att orsakerna i första hand var psykologiska gjorde inte det hela mindre intressant. Inre och yttre press, mentala spöken och lösningar, kan man, tror jag, inte tala för lite om.

Men i rättvisans namn ska tilläggas att Tove Orrbeck också sade att Lerum spelade bra.

Lycka till i finalen!

Anonym sa...

Ja,för mig var repet i sig intresant.
Ante