onsdag 16 december 2009

Landslagskrav

Numera ställs krav på landslagsspelarna. Det handlar om allt ifrån att de måste uppföra sig, tänka på sin kost och undvika rökning till att utföra fysiska övningar och rapportera resultaten till sina förbundskaptener.

Se kraven och övningarna här och kommentera dem gärna nedan.

28 kommentarer:

Anonym sa...

villka kommer in gå i landslaget 2010? Kommer man kunna följa deras Fysiska utveckling på nätet ? Varför skickades det ut påminelser till spelare efter den slutliga datumen 17/11 när man skulle hört av sej inann om man var intresserad? inte "rätt" spelare som skickat in sitt inann ?

hugosson

Joachim Andersson sa...

Är det okej och skriva vad man tycker här då Lasse?

Det var tydligen INTE okej att skriva vad man tycker på sin egen blogg..... *suck*

Lasse Franck sa...

Tja..., som redaktör har jag inga andra synpunkter än att kommentarer inte ska innehålla förtal eller sådant som ligger alltför nära förtal. Och att de helst ska vara skrivna i en någorlunda anständig ton.

Men jag har å andra sidan inte heller förbjudit någon att skriva vad de vill på sina egna bloggar... Vad jag vet...

Ante sa...

Av egen erfarenhet kan jag utan vidare påstå att man i ALLA idrotter presterar bättre om man sköter sin fysik.Spec löpning/cykling gör en bättre i ALLT...idrott som i det allmena.
Vad det gäller övriga övningar vet jag inget...mer än att det förmodligen ÄR bra.
Ta en fotbolsspelare som Zlatan t.ex...han skulle ALDRIG vara där han är om han BARA joxat med en fotboll och inte gjort nå annan träning än det.Han skulle aldrig påstå det heller...hur kaxig han än är.
Så...helt rätt sattsning.
Till er som är så mycket emot detta vill jag bara säga...sätt igång å kuta/cykla.Skitsvårt att komma igång...men efter ngra veckor blir det som ett gift.Man bara MÅSTE ut...oavsett regn,blassk eller sol.Jag höll på i över 20 år...och har ALDRIG mått eller presterat så bra som under den perioden.

Ahh...va bara lite tänk & tyck fr en tomte.Mozz.

Anonym sa...

Hugosson skrev och undrade varför man förlängde ansökningstiden och om "rätt" spelare inte hade svarat.

Man förlängde damernas till den 19/11 pga av att 4st var och spelade VM i Thailand och det vore ju tråkigt om de missade att anmäla sig i tid.

Om "rätt" spelare har anmält sig eller ej så är det som så att alla som har anmält sig är rätt och de som inte har anmält sig är alltså fel angående landslaget. Det finns således ingen som kommer särbehandlas. Sedan kan det alltid vara som så att det tillkommer spelare som inser att de vill satsa eller att det faktiskt är spelare som lämnar pga av att de inte vill satsa och att man då har en dialog med respektive under resansgång.

Anders Larsson

Anonym sa...

Tackar för det svaret på en av mina frågor. undrar då varför jag fick ett mail den 9/12 om jag ville vara med eller inte när man skulle medelat senast den 17/11? som jag inte gjort. fanns några frågor till i föregående med som jag gärna vill ha svar på.

hugosson

Joachim Andersson sa...

Inget illa menat mot dig Lasse! De vet du :)

Ante sa...

Skulle va kul å veta VILKA som ställer upp på detta.Erik?Måns?Rille?Patroner?

Jimmy Löf sa...

Skulle tycka det var grymt kul att få ta del av resultaten och vilka som ingår i satsningen. Länge leve de vältränande!!

Anonym sa...

Hej Hugosson. Eftersom anmälningstiden inte har gått ut för öppna så vet jag inte idag vilka som ingår eller ej. Ang resultat av fysiska övningar så är det ingen allmän information.
Har jag missat någon annan fråga ?
anders larsson

Ante sa...

Förstår mycket väl att resultaten inte är för oss,men nu var det ju inte det vi frågade om.Utan...VILKA som ev anm intresse på att vara med på sattsningen.DET borde väll kunna delges alla och är av allment intresse.

Gått igenom övningarna nu...och kan väll tycka detta vara lite VÄL överambitiöst.Tyck man ska fokusera på bättre kondition (DET är aldrig fel som sagt)...och dra ner lite på...ehh...sittups å vad där nu fanns.
Men...de e ju tomtens tyck de :-).

Mattias Thorell sa...

Tycker hela uppläggetär lysande, man får helt klart en mer seriös syn på det hela. Vilket jag tror behövs.

Att man sen får bättre kondition, starkare rygg och mage samt smidigare handleder gör ju inte så mycket, inte mig i alla fall!

Anonym sa...

Konditionsträningen är ingen allmän information. Men det är nästan allt annat i satsningen?

Och det ända kravet är då alltså det ända som inte är att kunna beskåda? Hm. Luktar lite illa faktiskt

Anonym sa...

vill man missförstå eller vill man förstå ?
självklart är det så att resultaten respektive spelare lämnar in är personliga. Vi har tillgång till allt material och kommer således att bearbeta detta. Om det är någon som vill göra sina egna resultat offentliga så inget mig emot men landslagsgruppen kommer inte göra detta.

spelarna kommer också självklart bli offentliga.
Anders Larsson

Lärarjäveln sa...

Hur ointressant för allmänheten är det inte med resultat på Cooper-test? Förstår folk i allmänhet ens vad som är ett bra eller dåligt resultat på det? För en FK som för statistik och följer upp program med resultat kan det vara värdefullt, men knappast annars.

Mer intressant tycker jag det är i så fall hur man bearbetar inställningen till träning. Vissa ska säkert gå från att aldrig motionera till att göra det flera gånger per vecka. Det handlar om att ändra livsstil och det kan knappast vara gjort i brådrasket.

Anonym sa...

Skitbra sa Bill, brakskit sa Bull! Det finns ju alltid folk som skall vända o vrida på ord o mening för att det skall passa deras syften!
Tycker det är ett mycket bra initiativ av Anders & co att föra in en fysisk dimension i boulen som faktiskt är en lika mycket fysisk som mental idrott! Dålig fysik = dålig mental prestanda!
God jul o Gott nytt Bouleår!
Göran.

Ante sa...

Det var alltså VILKA av dom aktuella som sagt ja till sattsningen som var intresant.Inte vad resultatet blir av övningarna,som torde va av intresse enbart för dem som gör dom och UK.
Ehh...do I need 2 explain again?
:-).

Anonym sa...

Bra Göran.

Till nästa VM skickar vi 4 maratonlöpare. Och guldet är hemma!

Anonym sa...

Om man vill Satsa för att försöka att komma med i landslaget så funkar det inte för rökare tydligen..Så det är ju en stor diskemenering för rökare.Rökning påverkar inte boulen alls.Men snusare kan va me hm...
gjorde ett sånt kallade lugn test,,blåsning i apparat..hade bättre än en som inte rökte på jobbet.Förklara de...

Anonym sa...

Ursäkta men...allvarligt talat..hur seriös idrottsman/kvinna är man om man ifrågasätter de kriterier som är uppsatta? De e väl bara att gilla läget o satsa seriöst om man vill va med. Annars kan man fortsätta med sitt boulespelande i småpåvarnas förlovade land. Denna typen av diskussion är väl typiskt för boulen.. Det är så många som tycker att dom är bättre än vad dom är! Finns det någon annan sport som samlar så många stukade egon som vill ta revansch för sina tillkortakommanden i livet.
Det är dags att inse att boule är en idrott som kräver karraktär!

Tycker Nisse Hult

Anonym sa...

Bra där Nisse Hult. Huvudet på spiken, jag applåderar dig.

/Folke

Anonym sa...

Folke. Skärp dig. Bonus poäng kan du plocka någon annanstans.

Anonym sa...

När ska det komma krav på fk????
observation, uppföljning av fystest osv...
Ska man spela alla nationella tävlingar, kalla landslag och sedan spela själv. Ska man inte med egna ögon se vad spelare kan prestera, på ett helt år??

Bill

Anonym sa...

Tycker att Bill har en relevant fråga där.Klart att om det skall vara mer likt andra idrotter på det sättet att vi ställer krav på spelarna. Vilket jag applåderar *bravo*, så kräver detta ett lika stort krav på de herrar och damer som skall ro det hela i hamn. Kravet ställs ju inte av Bill eller i det här fallet mig utan av landslagsledningen själva genom att vilja göra det hela mer likt andra idrotter. Detta är ett stort steg i rätt riktning :)
Lennart "Lelle" Wahlberg

Ante sa...

I så fall borde vi börja på högre plan.En del i SBF har ju överlevt sig själva...men förstår mycket väl att villigt folk ÄR svårt att hitta på den nivån.T ex Stbf är ju katastrof.Finns ju INGEN som vill ta åt sig uppdrag där,och stackars Jarmo drar lasset mer eller mindre helt själv.Varför???
Kraven på UK/FK har dom ju satt till sig själva,och det i stort sätt bra.Summan av kadimummsin blir ju...ställ upp eller skit i,t.Å skippa framförallt rövslikeri typ..."Ahmen,KAAAN du inte lägga lite energi på detta" till negativa potentiella landslagslirare.Vill dom inte...så zkit i dom.

Anonym sa...

Vart föreslår herr Anonym att nån annanstans ligger?
/Folke

Anonym sa...

Försöker verkligen förstå vad du menar Ante. Kan du utveckla vad du menar och gärna på ett språk som är begripligt.

I SBF's styrelse sitter idag ..

Robert Boström, Ingela Eriksson,Jeanette Olofsson,Andreas Engelmartin,Hans Hagberg,Arne Teljer Pontus Thuresson, Kicki Wahlberg, Ingrid Wahlbin, (Thomas CArlén o Rasmuss Kling Suppleanter)

Vilka är det nu av dessa som enl dig inte når upp till den standard som du vill ha? Jag gissar att de emottager konstruktiv kritik med öppna armar.

Lennart "lelle" Wahlberg

Unknown sa...

Hej
Först vill jag säga att jag tycker den allmänna ambitionen med den nya given från landslagsledningen är positiv: Bättre allmän fysisk kondition, och fokus på mental inställning och förberedelse.

Den mentala biten verkar vettigt upplagd. Jag tror mig i allafall inte om att begripa bättre. ;o)

Jag är däremot väldigt skeptisk till hur man har valt att rent konkret jobba med den fysiska biten. Den fysiska träningen och testerna är fokuserade på prestation vid max belastning, och styrka i särskilda muskelgrupper var för sig. Detta kan faktiskt visa sig vara kontraproduktivt när det gäller enskilda spelares utveckling som boulespelare, och landslagens prestationer på boulebanan.

Det som är avgörande för om man lyckas med sin uppgift när man går in i ringen är koordination och koncentration. För detta krävs fysisk och mental uthållighet, men mätbar muskelstyrka är ovidkommande.

Det finns inga belägg för att denna inriktning på fysisk prestation är relevant för boulespelare. Är det verkligen rätt att använda landslagsverksamheten som experimentverkstad?

Leif Johansson, 018