lördag 13 juni 2009

Seriestart

Nu startar seriespelet.

Vilka vinner och försvinner i de olika serierna?
Tar elitseriens nykomlingar Sibirien hem det allsvenska guldet?
Vilka hindrar dem?
Hur går det för elitseriens andra nykomling, Skatås?

Spelar du själv någonstans?
Finns det något spännande att berätta därifrån?

12 kommentarer:

Lasse Franck sa...

Ber om ursäkt för de sena uppdateringarna på svenskboule.se inför helgen.

Under i stort sett hela fredagen var det fullständigt omöjligt att publicera nya nyheter på sidan.

Men nu finns det mesta på plats. Inklusive en uppdaterad version av artikeln inför Elitserien, där Ulf "Walle" Wallman berättar om Skatåsspelarnas vanor och hur många poäng de tänker plocka under helgen.

Stevenson sa...

Ska man publicera sånt som Albin Plantin vräker ur sig mot LBO?

Är det god journalistik att (utan belägg) låta någon hålla på utan att det ges tillfälle att komma med möjlighet att replikera?

Jag tycker att Franck varit en frisk fläkt i Boulesammanhang men detta är ett fall för ansvarig utgivare att ta sig en funderare om det är överens med Lasses uppdrag att publicera ogrundade påhopp av en landslagsaktuell spelare...

Ante sa...

Säger ju det...sen SBF:s "forum" blivit en blogg och där innehållet styrs av en eller få....så slår det snett fullständigt mot vissa och andra favoriseras.
Men i detta aktuella fall slår det nog hårdare mot Albin själv.En del vill vinna te varge pris :-/.
Vad det gäller Simon (för vi vet ju att det är honom som menas) så är han inte alltid så "smidig"...men att kalla honom ojuste är totalfel och visar bara mer att uppgiftslämnaren själv är lagd åt det hållet.

Lasse Franck sa...

Tack Stevenson - både för utnämningen som frisk fläkt och för din synpunkt!

Jag tycker, som du förstår, att man kan publicera citaten från Albin (annars hade jag ju inte gjort det). Att jag tycker det beror på framför allt på att han inte namngav spelaren ifråga.

Han resonerar, i sin egenskap av elitseriespelare i en favorittippat lag, kring de konkurrerande klubbarna. Om han tycker att ett av de andra elitserielagen har en osportslig spelare - och att det innebär en nackdel för hela det laget - tycker jag att det är intressant.

I rättvisans namn bör jag kanske här tillägga att Albin själv var angelägen om att texten inte skulle vinklas så att hela klubben framstod som oärlig - det var en enskild spelare han uttalade sig om. Jag citerar honom igen:
"Resterande spelare är de ärligaste man kan tänka sig".
Ändå tyckte Albin att den enskilda spelarens uppträdande påverkade tillräckligt för att han skulle ta upp det som en avgörande faktor inför seriespelet.

Jag har ingen anledning att censurera honom. Hade han (eller någon annan) uttalat sig negativt mot en namngiven spelare - och vill stå för det - skulle jag heller inte haft någon anledning att censurera honom. Då hade jag däremot haft en mer klar skyldighet att ge den utpekade spelaren möjligheten att kommentera.

Nu tycker jag inte att jag behövde göra det. Intervjun handlade inte om osportslighet eller om La Boule d'Or. Den handlade om Elitserien. En av favoriterna fick tala om förutsättningarna, sina möjligheter och motståndarnas. Han valde att ta upp den här faktorn som en avgörande omständighet.
Ulf Wallman säger i samma artkel att "BK Strand kommer att få det tufft". Jag ringde inte upp BK Strand för att de skulle få protestera mot det uttalandet heller.

Men naturligtvis är både La Boule d'Or och BK Strand välkomna att höra av sig om de vill göra några kommentarer. Det är man alltid välkommen att göra.

Man kan också fråga sig vem det är som tjänar mest på den typen av kommentarer. Fungerar Albins uttalande som tändvätska åt La Boule d'Or (och Walles åt BK Strand) eller är det en psykning som bara sibirianerna själva drar fördel av?
Är det självklart?

Däremot tycker jag att det är olyckligt att Stevenson ringar in spelaren som "landslagsaktuell" och att Ante kommer med ett namnförslag på vem det skulle kunna vara.
Fram till dess var den här diskussionen, i mina ögon, inte särskilt komplicerad.

Men den här typen av spörsmål är - återigen i mina ögon - alltid intressanta. Precis som det är att höra läsarnas åsikter. Så jag fortsätter gärna diskussionen. Skulle bara vilja be samtliga inblandade att inte dra in personer som hittills inte deltagit i den, namngetts eller citerats.

Så återigen - tack för synpunkterna!
Jag hoppas att du och alla andra också kan förstå mina.
Och att vindarna snart ska vända igen - så att de friska fläktarna får blåsa fritt.

Mvh
Lasse Franck,
Redaktör

Stevenson sa...

Ehh... det verkar som om du inte förstår innebörden i det publicerade påståendet att en klubb i elitserien inte tar tag i sina egna problem och låter en osportslig spelare vara med i laget. Man FÅR inte publicera sådana påståenden oemotsagda. OETISKT helt enkelt.

Det handlar inte om censur utan allt som folk säger är inte lämpligt att publicera...

Sen var det Albin som varit landslagsaktuell...

Lasse Franck sa...

Jo, man får publicera sådana påståenden oemotsagda.

Men om någon gör anspråk på att bemöta ett påstående ska vederbörande beredas tillfälle till genmäle - om det är befogat.

Än så länge har jag inte sett några sådana anspråk göras.
Eller är det det du gör?

Stevenson sa...

Spelregler för press, radio, TV:
Hör båda sidor

13. Sträva efter att ge personer, som kritiseras i faktaredovisande material tillfälle att bemöta kritiken samtidigt. Sträva också efter att återge alla parters ståndpunkter. Var uppmärksam på att anmälningar av olika slag kan ha till enda syfte att skada den som blivit anmäld.


OK?

Lasse Franck sa...

Ingen person kritiserades i artikeln.

Stevenson sa...

Klubben Lasse - den består av personer. Tänk på vad jag skrev tidigare: en klubb i elitserien inte tar tag i sina egna problem och låter en osportslig spelare vara med i laget.

Nu ska det inte gå för mycket prestige i detta utan så jag kommer inte fortsätta denna debatt. Du fattar att jag tycker det var olämpligt att publicera o du tycker det är OK - vi kommer nog inte längre. Sköt om dig - vi ses på SM!

Lasse Franck sa...

Som för övrigt inte var faktaredovisande - tvärtom.

Jag förstår att du syftar på att jag borde låtit alla parter komma till tals. Och det kan man som sagt diskutera.
Jag upprepar:
Hade en person kritiserats hade min skyldighet att göra det varit mera klar.
I det här fallet var den inte det.
Och jag tycker fortfarande inte att jag behövde göra det.
Artikeln handlade inte om någon konflikt mellan olika parter.
I det här fallet skulle ett resonemang om att alla parter måste höras också innebära att BK Strand måste höras.
Och kanske övriga elitserielag också.
Det är, tycker jag, att gå lite långt i rättvisans namn.
Men, som sagt, LBO är hjärtligt välkomna med ett genmäle.

Lasse Franck sa...

Oj - nu gick vi om varandr i kommentarerna. Jag hade inte sett din sista innan jag publicerade min sista.

Men jag ser vad du säger och håller med - om prestigen.
Och det är kanske lämpligt att sätta punkt här. Även om jag tycker att den här typen av diskussioner är intressanta. Bland annat just på grund av att regelverket är inte glasklart och att det är viktigt att då och då fundera över det.

Jag menar m.a.o. verkligen att jag välkomnar dina synpunkter. Och att det inte är enkelt att säga vem som har rätt. Därför måste man pröva argumenten emellanåt.

Tack igen! Sköt om dig med! Ses och hörs!

Ante sa...

Jo...det gjorde det.Inte av dig...utan av Albin.Och ALLA vet vem han menade...så då kan vi/du/ni lika gärna rita namnet.
Som sagt...vi som känner Simon vet att det är en juuuste kille...om än lite väl bångstyrig i bland (vem e,nte de?).Öärlig är han def INTE.Tvärtom...och DET borde ngn som känner Simon fått lägga fram efter Albins påhopp.
Själv tycker jag Sibirien e en myzklubb med jäkligt trevliga lirare.Albin ink...även om han är...ehh...bångstyrig :-).