fredag 19 december 2008

EM under SM-veckan 2009

Det europeiska förbundet, CEP, har beslutat att lägga ett EM för herrar i Nice den sista helgen under SM-veckan.
Det kommer med andra ord att kollidera med trippel och dubbelspelet under SM.
Kanske ställer det de spelare som tas ut inför dilemman av typen "Ska jag låta bli att försvara mitt SM-guld?" eller "Vad säger mina klubbkamrater om jag lämnar dem för Frankrike och EM?"
Kanske kan det få elaka tungor att efter avslutat SM fälla kommentarer av typen "Jaha, du vann SM det året när eliten inte var med...?"

Vad kan det mer få för konsekvenser?
Bör CEP förvissa sig om att de undviker den här sortens kollisioner?
Är kollisionen en katastrof?
Ingenting att bry sig om?

7 kommentarer:

Mattias Thorell sa...

Riktigt tråkigt att det krockar med SM. Laget som åker kommer givetvis missa SM som är det bästa under hela året. MEN, dom kommer också tappa Svensk publik.

Hur man löser sådant smidigt vet jag inte, men det som dök upp direkt är följande:

Man skickar 1 ledare, ex Hasse Hagberg. Han har rutin och koll på språk. Sen skickar man ett färdigt trippellag som kanske tänkt spela SM.
Sportchefen kan vara på plats unders SM och bevaka!

Ante sa...

Blä å fy.Faen...för mig är en stor del av SM att få glo på våra topplirares boule.Mycket av glädjen med SM försvinner om 4 st av dessa topplirare inte är med.
Desutom är det ju skittrisst att dom som sen blir SM-mästare måste dras med att dom bästa nog inte var med.Ruggigt tråkigt ju.

Köhalmi sa...

Konstigt är det, men Förbundet har fått en lista med datum och även godkänt detta datum för EM-spel. Att det kunde bli v.30 visste dom redan och nu blev det så:(

Köhalmi

Ante sa...

Jamen...ere så så undrar man ju om HH & co åter igen slaggat sig igenom ett beslutsförfarande.Och...ere så...ja va faen,då lär vi ju inte få nå svar på,t as usal;-).
F Ö undrar jag varf Bouleforumet försvann.Möjligen för att det blev FÖR mycket vettiga frågor/disk där.Som det NU är...väljer SBF själva ämnen att diskutera,och lämnar övrig disk te spekulationer på övriga forum.Skumt.
Annars så önskar jag,på detta nuvarande ända,sätt...tjejerna på kanslit,och övriga där oxå för den delen,en GOD JUL.

Anonym sa...

Kenneth
Där har du fel!
Det kom ut en kalender om att EU-cupen skall spelas på fasta datum 2009! omgång 1 skulle spelas vecka 30, detta fick SBF veta efter kongressen i holland i somras. SBF bestämde då att avvakta lottningen för Sverige för att beroende av hemma eller borta match begära dispens. Att CEP väljer att lägga ett EM den helgen i stället var vi helt ovetande om, men det är en helt annan historia.
//Robert Boström

Köhalmi sa...

Jag fick denna information av Flemming(ordförande i Europeiska Förbundet), i Italien.

Anonym sa...

Nja Kenneth (och Fleming) har nog rätt. Beslutet fattades i april redan och skivkades ut i slutet av juni innan juniorEM kongressen.
Veckoplaneringen för den Europeiska kalender grundrade sig på alla inskickade nationella kalendrar som bara några få länder missade, tydligen var Sverige en av dessa.
Just Nice med en stor tävling i centrala Nice är en chans på otroligt bra boulePR med första EM i herrklass. Att det krockar är inte så farligt kanske med tanke på att det bara berör 4 spelare. Europacup spel hade slagit hårdare....